Anlık Bildirim

Bunu da gördük: Robot arabalar yolu kapattı

San Fransisco şehrinde belirli yollarda yolcu taşıyan robot taksiler yolu kapattı. Akşam saatlerinde yaşanan ilginç olay sonrasında taksiler yoldan kaldırıldı.  

Robot Tam Boyutta Gör

Robot teknolojileri bugün hiç olmadığı kadar gelişti ve artık otonom araçlar yollara çıktı. Bazı bölgelerde otonom araçların yolcu taşıması için gerekli izinler alınmış durumda. Ne var ki hataların önüne geçilemiyor.

Robot arabalar yolu kapattı

Otonom sürüş konusunda en çok tartışılan ve davalara konu olan şüphesiz Tesla markası ancak zaman zaman farklı markaların olayları da gündeme geliyor. Nisan ayında polis memurlarının muhatap olduğu Chevy Bolt sürücüsüz aracı internette en çok izlenenler arasına girmişti. Bu kez Cruise robot taksiler belirsiz bir nedenden ötürü yolu kapattı.

San Fransisco’nun büyük caddelerinde belirli saatler arasında yolcu taşıyan Cruise robot taksilerden iki tanesi bir anda caddenin ortasında kontak kapattı. Sonrasında 5 araç daha yakınına gelerek anlamsız bir şekilde yol ortasına park etti.

Normalde robot taksiler yolcudan gelen talebi beklemek için müsait park alanlarına geçiyor ancak bu kez iletişimde bir aksaklık olunca 6-7 tanesi birden kendince tespit ettiği alana park etmiş. Hiç bir şekilde iletişime yanıt vermeyen taksileri çevredeki insanlar şikâyet edince durum ortaya çıkmış.

Cruise mühendisleri olaya müdahale ederek taksileri yeniden aktif hale getirmiş ve optimizasyon için geri götürmüş. Şimdilik bu olaya neyin sebep olduğu açıklanmadı ancak bu robot araçların sayısı arttıkça kaos oluşturabilecek problemler de olacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5919 kez okundu.
18 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
general motors, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim