Anlık Bildirim

Rolls-Royce’un elektrikli uçağı 623 km/s hıza ulaştı: Yeni bir rekora imza atabilir

Rolls-Royce, elektrikli uçağı Spirit of Innovation'un test uçuşunda 623 km/s hıza ulaştığını söylüyor. Kayıtları Uluslararası Havacılık Federasyonu'na bildiren şirket, yeni bir rekora imza atabilir.

Rolls-Royce'un elektriki uçağı 623 km/s hıza ulaştı Tam Boyutta Gör

Rolls-Royce’un havacılık bölümü, yaklaşık iki ay önce ilk uçuşunu gerçekleştiren elektrikli Spirit of Innovation uçağının yeni bir rekora imza attığını bildirdi.

En düşük süre ve hız rekoru

16 Kasım’da gerçekleştirilen test uçuş denemelerinin sonuçlarını dünya havacılık kayıtlarından sorumlu olan Uluslararası Havacılık Federasyonu'na (FAI) gönderen şirket, elektrikli uçağın 1.86 mil (3 KM) mesafede 345.4 mph (623 km/s) maksimum hıza ulaştığını iddia ediyor. Ayrıca uçağın 9,843 ft (3.000m) rakıma 202 saniyede ulaştığını söyleyen şirket en düşük süre talebinde de bulundu.

Rolls-Royce'un elektriki uçağı 623 km/s hıza ulaştı Tam Boyutta Gör

400 kW (535 HP), 750 volt motordan güç alan ve geleneksel iniş takımları bulunan Spirit of Innovation, Rolls-Royce’un iddia ettiğine göre bugüne kadar monte edilmiş en güçlü itiş gücü sağlayabilen bir pil takımına sahip. Kayıtlar henüz sertifikalandırılmamıştır olsa da 623 km/s hızı ile Spirit of Innovation, elektrikli Siemens 330LE uçağının sahip olduğu 342,7 km/s hız rekorunu geride bırakabilir.

Elektrikli uçaklar, mevcut elektrik gücünün jet yakıtından 50 kat daha az enerji yoğunluğuna sahip olması nedeniyle günümüzde hala pratik olarak görülmüyor. Bunun yanı sıra elektrik motorları sayesinde bu uçaklar, gökyüzüne tırmanırken tam gücü korumayı başarabiliyor ve kısa mesafeli yolculuklar için iddialı bir şekilde geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim