Anlık Bildirim

Rolls-Royce'un tamamen elektrikli uçağı Spirit of Innovation, gökyüzüyle buluştu

Tamamen elektrikli uçağı Spirit of Innovation'ı ilk kez uçuran Rolls-Royce, başarılı uçuşun ardından havacılık endüstrisini karbondan arındırmayı istediklerini söyledi.

Rolls-Royce'un Spirit of Innovation tamamen elektrikli uçağı ilk uçuşunu yaptı Tam Boyutta Gör

Rolls-Royce'un tamamen elektrikli deneysel uçağı Spirit of Innovation ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.  Yaklaşık 15 dakika süren uçuş Uçuşun Elektrifikasyonunu Hızlandırma adlı bir proje dahilinde yapıldı.

Daha yoğun bir test programı yürütülecek

Yaptığı jet motorlarıyla havacılık sektöründe tanınan Rolls-Royce, tamamen elektrikli uçağının ilk uçuşunu İngiltere'de bir askeri uçak test tesisinde gerçekleştirdi. şirket, Spirit of Innovation'ın şimdiye kadar bir uçak için monte edilmiş en yoğun pil paketine sahip 400kW (500+hp) elektrikli güç aktarma organıyla hareket ettiğini belirtti.

Rolls-Royce, tamamen elektrikli Spirit of Innovation'ı ilk kez uçurdu Tam Boyutta Gör

Projenin ortaklarından Aerospace Teknoloji Enstitüsü'nün CEO'su Gary Elliott: “Spirit of Innovation'ın ilk uçuşu, yenilikçi teknolojinin dünyanın en büyük zorluklarından bazılarına nasıl çözümler sağlayabileceğini gösteriyor” dedi.

Gerçekleşen ilk uçuşun ardından uçağın elektrik gücü ve tahrik sistemi hakkında veri toplamak için daha yoğun bir uçuş testi aşamasına geçilecek. Ayrıca hedeflerden birisi de dünya rekoru olan 300 MPH (480 KMH) üzerinde uçmak olarak gösterliyor.

Rolls-Royce CEO'su Warren East, tüm ulaşım yollarını karbondan arındırmak için çaba gösterdiklerini belirterek: "Bu sadece bir dünya rekoru kırmakla ilgili değil; bu program için geliştirilen gelişmiş pil ve tahrik teknolojisi, Urban Air Mobility pazarı için heyecan verici uygulamalara sahip ve 'jet zero'nun gerçeğe dönüşmesine yardımcı olabilir." ifadelerine yer verdi.

Kaynakça https://www.engadget.com/rolls-royces-all-electric-aircraft-completes-15-minute-maiden-voyage-143051424.html https://www.rolls-royce.com/media/press-releases/2021/15-09-2021-rr-all-electric-spirit-of-innovation-takes-to-the-skies-for-the-first-time.aspx Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7886 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rolls-royce, elektrikli uçak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim