Anlık Bildirim

Rüşvetten mahkum edilen Samsung başkanı erken tahliye edilecek

Samsung başkanı Lee Jae-yong, 30 aylık hapis cezasından 18 ayını yattıktan sonra, Cuma günü şartlı tahliye ile serbest bırakılacak.

Rüşvetten mahkum edilen Samsung başkanı erken tahliye edilecek Tam Boyutta Gör

Reuters'in haberine göre, rüşvet, zimmete para geçirme ve diğer suçlamalardan hüküm giydikten sonra cezaevinde bulunan Samsung Electronics'in başkan yardımcısı  ve Samsung Grubu'nun başkanı Lee Jae-yong, erken serbest bırakılacak.

Jae-yong, hapis cezasına çarptırıldığı 2,5 yılın 18 ayını hapiste geçirdi ve erken tahliyeye hak kazandı. Şartlı tahliye kararının, kamuoyu ve gözaltı sırasındaki iyi davranış gibi çeşitli faktörlerin kapsamlı bir analizinin sonucu olduğu bildiriliyor.

Rüşvetten mahkum edilen Samsung başkanı erken tahliye edilecek Tam Boyutta Gör

Onsuz, önemli kararlar alınamıyor

Lee'nin hapisanede olması Samsung'un çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Şirket her zamanki gibi çalışmaya devam ediyor, ancak büyük yatırımlar ve satın almalarla ilgili önemli kararları yalnızca Lee verebiliyor. Özellikle, onsuz, mikro devrelerin üretimi için yeni bir Amerikan fabrikasının konumuna karar verilmesi mümkün değil.

Büyük iş dünyasının çıkarları için lobi yapan Kore Sanayi Federasyonu, işadamının serbest bırakılması kararını memnuniyetle karşıladı. Federasyondan yapılan açıklamada, "Şu anda durmuş olan yatırımları hızlı bir şekilde başlatmazsak, Intel ve TSMC gibi küresel şirketlerin gerisinde kalabilir ve Kore ekonomisinin çöküşünü izlemek zorunda kalabiliriz" ifadeleri yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim