Anlık Bildirim

Rusya: ABD casusluk için binlerce iPhone’u hackledi

Rusya, ABD’nin casusluk için ülkedeki Apple iPhone telefonlarına sızdığını açıkladı. Apple, iddiaları yalanlarken Kaspersky, üst düzey çalışanların iPhone'larının ele geçirildiğini söyledi.
Rusya: ABD casusluk için binlerce iPhone’u hackledi Tam Boyutta Gör
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yaptığı açıklamada, sofistike bir gözetleme yazılımı kullanarak binlerce iPhone'u ele geçiren bir Amerikan casusluk operasyonunu ortaya çıkardığını duyurdu. Moskova merkezli Kaspersky Lab, operasyon sonucunda düzinelerce çalışanının cihazının ele geçirildiğini söyledi.

Rusya: "Apple, casusluk için iş birliği yapıyor"

Rusya: ABD casusluk için binlerce iPhone’u hackledi Tam Boyutta Gör
KGB'nin halefi olan FSB yaptığı açıklamada, Rusya ve eski Sovyetler Birliği'nde bulunan yabancı diplomatların yanı sıra ülkedeki unsurların cihazları da dahil olmak üzere birkaç bin iPhone cihazına virüs bulaştığını açıkladı. FSB'den yapılan açıklamada, "FSB, Apple mobil cihazlarını kullanan Amerikan özel servislerinin bir istihbarat eylemini ortaya çıkardı" denildi.

FSB, Apple ile ABD’nin istihbaratı ve güvenliğinden sorumlu ajansı Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) arasında yakın bir iş birliği olduğunu iddia ediyor. Apple ise bu iddiaları yaptığı açıklamada kesin bir dille reddetti: "Hiçbir Apple ürününe arka kapı yerleştirmek için hiçbir hükümetle çalışmadık ve asla çalışmayacağız."

Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky Twitter'da yaptığı açıklamada, şirketinin "üst ve orta düzey yönetim" çalışanlarını hedef alan "son derece karmaşık, profesyonelce hedeflenmiş bir siber saldırı" olarak tanımladığı operasyonda düzinelerce çalışanının telefonunun ele geçirildiğini söyledi. Kaspersky, blog yazısında keşfettiği en eski enfeksiyon izlerinin 2019 yılına ait olduğunu ve Haziran 2023 itibarıyla saldırının devam ettiğini aktardı. Blog yazısında ayrıca "Kaspersky'nin bu siber saldırının ana hedefi olmadığından oldukça eminiz" denildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2422 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim