Anlık Bildirim

Rusya, uzayda film çekecek

Rusya, uzayda çekeceği filmin hazırlıklarını sürdürüyor. Uzayda çekilecek olan ilk uzun metrajlı filmin yönetmeni ve oyuncusu 5 Ekim 2021 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek.

Rusya, uzayda çekilecek olan ilk uzun metrajlı kurgusal filmin hazırlıklarını sürdürüyor. New York Times’ın haberine göre de filmin yönetmeni ve aktrisi 5 Ekim 2021’de yani önümüzdeki hafta Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek.

Rusya, uzayda çekeceği filmin hazırlıklarını tamamladı Tam Boyutta Gör

Vyzov” ismi verilen film, bir kozmonotun hayatını kurtarmak için Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen bir cerrahın yaşadıklarını anlatacak.

New York Times’a göre şu an için plan 10 günlüğüne, doktoru oynayan Rus aktris Yukia Pereslid’i ve yönetmen Klim Shipenko’yu uzay istasyonunun Rus kısmına göndermek. Film boyunca da amaç, uzaya yolculuk yapmak zorunda kalan sıradan bir insanın gerçek deneyimlerini, dehşetini, zorluluklarını ekrana yansıtmak.

Haberlere göre Pereslid’in karakterinin uzayda ameliyat yapması da gerekecek. Bu kurgusal ortamın nasıl oluşturulacağı ise merak konusu olmuş durumda.

“Daha otantik bir tasvir”

Flinders Üniversitesi uzay araştırmaları uzmanı Alice Gorman ise filmle ilgili şunları söyledi: “Uzay istasyonunu bir film setine çevirmenin yörüngedeki yaşam hakkında diğer bilim kurgu filmlerinden daha otantik bir tasvir yaratacağını düşünüyorum.”

Yukia Pereslid, Klim Shipenko Tam Boyutta Gör

Uzay maceraları için özel eğitimler alan Pereslid ve Shipenko, bir kozmonotla birlikte 5 Ekim günü Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden bir Soyuz MS-18 uzay aracı ile istasyona gönderilecek.

Ayrıca bu görev, Rusya’yı uzayda film çekme yarışında ABD’nin önüne geçireceği için de ayrı bir önem taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim