Anlık Bildirim

Rusyalıların %77’si Bitcoin’i altına tercih ediyor

Ağustos ayında Rusya’da yapılan yeni bir araştırmaya göre ülkedeki vatandaşların %77’si Bitcoin’i (BTC) gibi kripto paraları bir yatırım aracı olarak altın ve forex’e tercih ediyor.

Yapılan yeni bir ankete göre Rusya’da Bitcoin (BTC) gibi kripto paralara olan yatırımlar gün geçtikçe artıyor ve geleneksel yatırım yöntemlerinin yerini almaya başlıyor.

Anket, yerel bir organizasyon tarafından 4-24 Ağustos 2021 tarihleri arasında 502 Rus yatırımcının katılımıyla gerçekleşti. Sonuçlar incelendiğinde ise yatırımcıların %77’sinin Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) gibi kripto para birimlerini “en ileriye dönük” yatırım aracı olarak gördükleri ortaya çıktı. Ayrıca, katılımcıların sadece %8’si altını tercih ederken %15’i de “tanıdık ulusal para birimlerini” tercih etti.

Ek olarak anket, katılımcıların %23’ünün hiç kripto para birimlerini kullanmadığı da ortaya koydu. Sonuçlara göre bu %23’lük dilimin %77’sinden fazlası yakın zamanda kripto paralara yatırım yapmayı planlarken %7’lik bir kısım ise kripto paralara şiddetle karşı çıktı. Kalan %15 ise kripto paralara yatırım yapma konusunda kesin bir karara varmadıklarını belirtti.

Rusyalıların %77’si Bitcoin’i altına tercih ediyor Tam Boyutta Gör

Sonuçlar merkez bankasına gönderilecek

Organizasyonun başkanı Evgeny Masharov’a göre bu sonuçlar Rus yatırımcıların artık kripto paraları sadece “aldatma ürünü” olarak görmediğini tam aksine bir yatırım olarak gördüğünü ortaya koyuyor. Masharov ayrıca, anket sonuçlarının Rusya Merkez Bankası’na ve Finansal Piyasalar Komitesi’ne de gönderileceğini belirtti.

Ülkedeki vatandaşlar kripto paraları bir yatırım aracı olarak görmeye başlasa da ülkenin merkez bankasının kripto para birimlerine karşı sert tutumu devam ediyor. Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, haziran ayında yaptığı bir açıklamada kripto paraları bugün var olan “en tehlikeli yatırım araçlarından biri” olarak nitelendirmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim