Anlık Bildirim

Ryzen 7000X 3D V-Cache işlemcisi 6 veya 8 çekirdekli olacak

AMD’nin ön belleği bolca kullandığı yeni Ryzen 7000X 3D işlemcileri için gelecek yıl işaret ediliyor ancak iddiaların aksine çoklu zar yapısı sonraki bir döneme kaldı. 
Ryzen 7000X 3D Tam Boyutta Gör
AMD’nin işlemci dünyasında önemli bir çığır açan 3D ön bellek teknolojili Ryzen 5800X 3D işlemcisi yeni nesillere de yeşil ışık yaktı. Ryzen 7000X 3D V-Cache işlemciler için gelecek yıl işaret ediliyor.

Ryzen 7000X 3D neler sunacak?

AMD’nin ikinci nesil 3D ön bellekli işlemcileri ilk olarak sunucularda boy gösterecek ve Zen 4 tabanlı EPYC Genoa-X isimlendirmesini alacak. Ryzen 7000 serisinde ise CES 2023 fuarı başlangıç olacak. Sunucu ve son kullanıcı 3D işlemcilerin bu fuarda tanıtılması bekleniyor.

Kaynaklar Ryzen 7000X işlemcilerin 6 veya 8 çekirdekli olarak ölçeklendirileceğini belirtiyor. Yani tek zar üzerinden gidilecek. Daha önce dile getirilen çok zarlı ve çok çekirdekli yapıların ise artan maliyetler nedeniyle daha sonraki bir döneme ertelendiği iddia ediliyor.

3D ön bellekli işlemcilerde sunucu tarafında 96MB Seviye 3 ön bellek ve 806MB toplam ön bellek rakamı elde ediliyor. Son kullanıcı tarafında ise yine toplamda 96MB ön bellek sunuluyor. Zen 4 mimarili 3D işlemcilerin bunu biraz daha geliştireceği tahmin ediliyor. Ayrıca AMD hız aşırtması olmayan giriş seviyesi A920 çipsetini de benzer dönemlerde tanıtacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim