Anlık Bildirim

Araştırma: Saat 22.00 ila 23.00 arasında uyumak kalbe iyi geliyor

9 Kasım’da European Heart Journal’da yayınlanan ve birçok gönüllü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre akşam saat 22 ila 23 arasında uyumak kalp sağlığını önemli derecede iyileştiriyor.

European Heart Journal’da yayınlanan ve İngiltere'de yürütülen yeni bir araştırma, uyku saatlerinin kalp sağlığı üzerindeki önemli etkilerini ortaya çıkardı. 88.000 gönüllü üzerinde çalışan bilim insanları, saat 22.00 ila 23.00 arasında uykuya dalmanın daha iyi kalp sağlığıyla bağlantılı olduğunu buldu.

Saat 22 ila 23 arasında uyumak kalbe iyi geliyor Tam Boyutta Gör

Çalışmanın arkasındaki ekip, uykuyu vücut saatimize uyacak şekilde senkronize etmenin kalp krizi ve felç riskini azalttığını söylüyor. Ayrıca tansiyon gibi konularda da belirtilen saatlerde uyumanın etkili olabileceği belirtiliyor.

Araştırmada bilim insanları, gönüllülere kol saati benzeri bir cihaz taktı ve yedi gün boyunca bu insanların uyuma ve uyanma zamanları hakkında veri topladı. Bunun ardından da yaklaşık altı yıl boyunca gönüllülerin kalp ve dolaşım sistemi sağlığını takip ettiler.

Gönüllülerin yalnızca 3.000’inde kardiyovasküler hastalık görüldü. İncelemeler sonucunda da bu vakaların genellikle 22.00 ve 23.00’dan daha geç yatan insanlarda görüldüğü ortaya çıktı.

Geç saatlerde uyuyan insanların kalp hastalığı riski daha yüksek Tam Boyutta Gör

Araştırmacılardan Dr. David Plans çalışmaları ile ilgili, “Sonuçlar, erken veya geç uyumanın vücut saatini bozma ihtimalinin olduğunu ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebildiğini ortaya çıkarırken kalp için en riskli saatlerin gece yarısından sonraki saatler olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

Kıdemli hemşire Regina Giblin ise şunları söyledi: “Bu büyük çalışma, çoğu insanın kalbini uzun vadede sağlıklı tutması için akşam 22.00 ila 23.00 arasında uyumasının en doğru zaman olduğunu gösterdi.”

Daha fazla araştırmaya ihtiyaç var

Uzmanlar çalışmanın, uyku saatlerinin kalp sağlığı üzerinde etkili olduğunu gösterdiğini; ancak kilo, yaş ve kolesterol düzeylerinin de bu konuda önemli faktörler olduğunu belirtti. Bu yüzden de konu hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu açıklamalar arasında belirtildi.

Yetişkinler için ideal uyku süresi 7 ila 9 saat

Bilim insanları, yetişkinlerin 7 ila 9 saat arasında uyumasının kalp ve dolaşım sistemi sağlığı için önemli olduğunu vurguluyor. Buna ek olarak, sağlıklı bir kiloya sahip olmanın, alkol ve tuz alımının, düzenli egzersiz yapmanın, tansiyon ve kolesterol seviyelerinin ve dengeli beslenmenin de kalp sağlığı üzerinde önemli etkilere sahip olduğu araştırmacılar tarafından belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim