Anlık Bildirim

Samsung 6G vizyonunu açıkladı: Mobil hologramlar, genişletilmiş gerçeklik ve daha fazlası

Samsung, altıncı nesil telekomünikasyon vizyonunu açıkladı. Şirket, 6G teknolojisinin 2030 yılında kitlesel ticaretine başlanacağını düşünüyor.

Samsung 6G vizyonunu açıkladı: Mobil hologramlar, genişletilmiş gerçeklik ve daha fazlası Tam Boyutta Gör

Beşinci nesil kablosuz ağlar son günlerde en çok konuşulan konulardan biri olsa da 6G teknolojisi için de çalışmalar başlamış görünüyor. 5G teknolojisinin yaygın kullanımı olmasa da 6G teknolojisi için çalışmalara başlamak için erken sayılmaz. Bu doğrultuda düşünen şirketlerden Samsung, altıncı nesil telekomünikasyon ağı vizyonunu açıkladı

Şirket, 6G vizyonunun, hiper bağlantılı bir sonraki deneyimi yaşamın her köşesine getirmeyi içerdiğini söylüyor. 6G'nin araştırmasını hızlandırmak için Samsung Research, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Gelişmiş İletişim Araştırma Merkezini kurmuştu.

Gelişmiş İletişim Araştırma Merkezi başkanı Sunghyun Choi; "5G ticarileştirmesi hala başlangıç aşamasındayken, 6G için hazırlanmaya başlamak için asla çok erken değildir çünkü araştırma başlangıcından yeni nesil iletişim teknolojisinin ticarileştirilmesine kadar yaklaşık 10 yıl sürer. 6G teknolojilerinin araştırma ve geliştirmesini, 5G dahil olmak üzere birçok nesil iletişim teknolojisinde kazandığımız tecrübe ve yetenek üzerine inşa ederek halihazırda başlattık. İleride, endüstri, akademi ve hükümet gibi çeşitli paydaşlarla işbirliği içinde 6G'nin standardizasyonuna liderlik etmeye kararlıyız.” dedi.

6G'den ne beklemeliyiz?

Raporda Samsung, 6G standardının tamamlanmasının ve en erken ticarileştirme tarihinin 2028 kadar erken olmasını beklerken, kitlesel ticarileştirme 2030 civarında gerçekleşebileceğini belirtiyor.

Endüstri, 6G'nin gereksinimlerini karşılamak için terahertz (THz) frekanslarına, yüksek frekans bant sinyallerinin kapsamını geliştirmek için yeni anten teknolojilerine, gelişmiş çift yönlü teknolojilere, spektrum paylaşımına ve AI'ya yönelecek.

Samsung 6G vizyonunu açıkladı: Mobil hologramlar, genişletilmiş gerçeklik ve daha fazlası Tam Boyutta Gör

Genişletilmiş gerçeklik(XR), mobil hologramlar ve dijital replikalar gibi gelişmiş multimedya hizmetlerini gerçekleştirmek için 6G'nin, 20 Gbps tepe veri hızına ulaşmak için tasarlanmış 5G'den çok daha yüksek bir veri hızı sağlaması gerekiyor. Bu yüzden 6G'de, 1000 Gbps'lik en yüksek veri hızı sağlanmaya çalışılıyor. 

5G'nin yaygın kullanımı olmasa da 6G için çalışmalar başladı. Samsung altıncı nesil telekomünikasyon teknolojisinde öncü firma olmak istese de Ericsson, Huawei ve Xiaomi de çalışmalara başlamış durumda.

Kaynakça https://www.gsmarena.com/samsung_reveals_vision_for_6g_future_expects_holograms_to_be_available_to_the_masses_in_2030-news-44262.php https://news.samsung.com/global/samsungs-6g-white-paper-lays-out-the-companys-vision-for-the-next-generation-of-communications-technology Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim