Anlık Bildirim

WD'den sonra Samsung'un da, gizlice SSD'leri değiştirdiği ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde büyük depolama birimi firması WD'nin gizlice SSD kontrolcülerini değiştirdiği ortaya çıkmıştı. Yeni bilgiler, Samsung, 970 Evo Plus'ın da aynı kaderi paylaştığını söylüyor.

Samsung, 970 Evo Plus'ın gizlice kontrolcüsünü değiştirdi Tam Boyutta Gör

Çinli bir Youtube kanalı tarafından test edilen Samsung 970 Evo Plus'ın, farklı kontrolcü ve seri numarasına sahip olduğu ortaya çıktı. Orjinal modelde bulunan Phoenix yerine Elpis marka kontrolcü kullanılan SSD, CrystalDiskMark programında eski modele yakın sonuçlar gösteriyor ancak, büyük dosya transferinde hız sonuçları farklılık gösteriyor.

Önbellek artışı ile yakın sonuçlar elde ediliyor

200 GB kopyalama işleminde 1,8 GB/sn aktarım hızı sunan orjinal sürücü, 40 GB transfer sonrasında 1,5 GB/sn hızlara düşerken, yeni sürücüde bu hızlar 2,6 GB/sn olarak görülüyor ve 115 GB aşıldığında 0,8 GB/sn gibi düşük hızlara düşüyor. Performans sonuçlarına göre, daha yavaş denetleyici kullanımını telafi etmek için SLC önbelleğinde üç kat artışa giden şirket, bu artış ile iki kontrolcünün eşit zaman içinde transfer yapabilmesini sağlıyor.

Samsung, 970 Evo Plus'ın gizlice kontrolcüsünü değiştirdi Tam Boyutta Gör

İki kontrolcü, eşit zamanda dosya transferini tamamlasa da orjinal sürücü, transfer işleminde 80 derece sıcaklığa ulaşırken, yeni sürücünün 20 derece daha fazla ısındığı görüldü. Geçtiğimiz günlerde gizlice bellek değişikliğine giden WD’den sonra Samsung'un da habersiz bir şekilde kontrolcü değiştirmesi, kullanıcılar tarafından büyük tepki alabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11976 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Samsung 970 Evo Plus ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim