Anlık Bildirim

Samsung akıllı saatler uyku apnesi takibi yapabilecek

Samsung, Galaxy Watch'lara uyku apnesi özelliği ekleneceğini duyurdu. Yeni özellik, Samsung Health Monitor uygulaması üzerinden kullanılabilecek.                
samsung galaxy watch uyku apnesi özelliği Tam Boyutta Gör
Samsung akıllı saatlere uyku apnesi takibi özelliği eklenecek. Yeni sağlık özelliği 2024 başlarından itibaren kullanıma sunulacak.

2024 başlarında kullanıma sunulacak

Uyku apnesi, uyku sırasında üst solunum yolunun tıkanmasıyla solunumun tekrar tekrar durup başladığı ciddi bir tıbbi durum ve oldukça yaygın. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı, felç gibi bir takım sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uyku apnesi olan birçok kişi durumunun farkında değil. Samsung’un yeni uyku apnesi özelliği insanların semptomları erkenden tespit etmesine yardımcı olacak.

Galaxy Watch uyku apnesi özelliği nasıl çalışacak?

Kullanıcıların bu özelliği kullanmak için 10 gün içinde iki kez, her biri dört saatten uzun süre boyunca uyku takibi yapması gerekecek. Galaxy Watch, bu verileri toplayıp uyku apnesinin en büyük işareti olan Apne-Hipopne İndeksi tahmini sunacak. AHI puanı yüksekse saat, daha kapsamlı değerlendirme ve tedavi için kişinin doktora görünmesini önerecek.

Samsung, yeni uyku apnesi özelliğinin yalnızca ön teşhis aracı olduğunu, bir sağlık uzmanının koyduğu teşhis ve tedavinin yerini alamayacağını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim