Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefon ekran paneli pazarının yarısını elinde bulunduruyor

Küresel akıllı telefon ekran paneli pazarına ilişkin son istatistikler yayınlandı. Samsung Display, yüzde 48 pay ile 2021'in ilk yarısını rakiplerinin çok önünde lider tamamladı.

Samsung, akıllı telefon ekran paneli pazarının lideri Tam Boyutta Gör

Pazar araştırmaları şirketi Strategy Analytics, küresel akıllı telefon ekran paneli pazarının durumuna ilişkin son istatistikleri yayınladı. Sektörün, bu yılın ilk yarısında büyüme gösterdiği bildiriliyor.

Ocak-Haziran döneminde akıllı telefon ekran paneli pazarında 21 milyar dolar gelire ulaşıldı. Raporda dikkat çeken diğer önemli detay ise geçen yılın aynı dönemine göre çift haneli bir yüzdelik artış kaydedilmesi.

Samsung, akıllı telefon ekran paneli pazarının lideri Tam Boyutta Gör

Lider belli

Samsung Display pazar lideri konumunda. Güney Koreli şirket yüzde 48 gelir payı ile sektörün neredeyse yarısını elinde bulunduruyor. İkinci sırada toplam gelirin yüzde 15'inden sorumlu olan BOE Technology var.

Tianma Microelectronics, 2021'in ilk yarısını yüzde 8'lik payla üçüncü sırada kapattı. Analistler, küresel akıllı telefon ekran pazarının, orta ve üst düzey akıllı telefonlarda OLED panel uygulamasını genişleten üreticilerin talebiyle büyüdüğünü söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim