Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefonlar için 150MP'lik görüntü sensörü geliştiriyor

Gelen bilglere göre Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, akıllı telefon kameralarında kullanılacak olan 150MP'lik yeni bir görüntü sensörü geliştiriyor. Şirketin ilk müşterisi ise Xiaomi olabilir.

Samsung, akıllı telefonlar için 150MP'lik görüntü sensörü geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Samsung'un, amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılmak üzere Nonacell teknolojisine dayalı, 150MP'lik çözünürlük sunan bir görüntü sensörü üzerinde çalıştığı bildirildi.

İlk müşteri Xiaomi olabilir

Şirketin geliştirdiği 150MP'lik sensörün, düşük ışıkta parlak fotoğraflar çekilmesini sağlayan Nonacell teknolojisi üzerine kurulacağı öne sürülüyor. Samsung 2017 yılında 2x2 piksel grupları oluşturan Tetracell teknolojisini tanıtmıştı. Tetracell'in gelişmiş bir versiyonu Nonacell teknolojisinin ise 3x3 piksellik gruplar oluşturarak Tetracell teknolojisine kıyasla iki kattan daha fazla ışık yakaladığı belirtilmiş.

Samsung, akıllı telefonlar için 150MP'lik görüntü sensörü geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Samsung, geliştirdiği bu 150MP'lik görüntü sensörünü sadece kendi cihazları için kullanmayacak. Sızan bilgilere göre şirketin ilk müşterilerinden biri Xiaomi olacak ve sensör Oppo, Vivo gibi diğer Çinli şirketlerin cihazlarında da kullanılacak. 150MP'lik görüntü sensörü ile gelmesi beklenen akıllı telefonların ise 2020 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Samsung ise bu teknolojiyi yeni Galxy S modellerinde kullanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4392 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, kamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim