Anlık Bildirim

Samsung, akıllı telefonlarda Linux'a veda ediyor

Samsung geçtiğimiz yıl yayınladığı Linux on DeX uygulamasını sonlandırma kararı aldı. Linux'u mobil cihazlara taşıyan uygulama Android 10'lu cihazlarda çalışmayacak.

Samsung, akıllı telefonlarda Linux'a veda ediyor Tam Boyutta Gör

Samsung geçen yılın sonlarında akıllı telefonlar ve tabletler için "Linux on DeX" uygulamasını yayınlamıştı. Böylelikle kullanıcılar mobil cihazlarını DeX istasyonu aracılığı ile harici bir monitöre bağlayarak tıpkı bir masaüstü bilgisayar gibi Ubuntu 16.04 LTS dağıtımını çalıştırabilme şansına sahip oldu.

Linux on DeX, Ubuntu Touch'ın başarısızlığının ardından Linux'un -her ne kadar sadece bazı Samsung Galaxy modelleri ile sınırlı olsa da- akıllı telefonlara ve tabletlere taşınmasına olanak sağlayacak bir girişim olarak görülüyordu. Ancak işler beklenildiği gibi gitmedi.

Samsung, akıllı telefonlarda Linux'a veda ediyor Tam Boyutta Gör

Android 10 desteklemiyor

Samsung aradan geçen bir yılın ardından maalesef Linux on DeX projesini sonlandırdı. Android 10'un beta sürümleri artık bu uygulamayı desteklemiyor. Ayrıca final sürümünün yayınlanması ile birlikte de durum değişmeyecek.

Güney Koreli şirket neden böyle bir karar aldığını açıklamadı ancak muhtemelen istenilen popülariteye ulaşmaması nedeniyle bu iş için daha fazla para harcamak istemedi. Uygulama, Android Pie işletim sisteminde çalışmaya devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim