Anlık Bildirim

Samsung telefonlarına TCL tarafından ekran tedariği yapılacak

Samsung ilginç bir karara imza atıyor ve lider olduğu OLED pazarında ortağı TCL’den panel tedariği yapıyor. OLED paneller belirli akıllı telefonlarda kullanılacak.

Samsung OLED ekran tedariği Tam Boyutta Gör

OLED ekran dendiği zaman Samsung sektörün en büyüğü ve farklı OLED ekran teknolojilerini hem kendisi kullanıyor hem de diğer müşterilerine tedarik ediyor. Ne var ki Samsung açısından bir ilk yaşanıyor. 

TCL’den OLED ekran tedariği

Kaynaklara göre belirli Samsung akıllı telefonları için Çinli TCL tarafından OLED tedariği yapılacak. Henüz hangi telefonlar için hangi OLED teknolojilerinin tedarik edileceği bilinmiyor. 

TCL normalde Samsung’a LCD ekran tedariği yapıyor. Samsung geçen yıl Suzhou şehrindeki LCD üretim tesislerini TCL firmasına satmış ayrıca firmadan bir miktar da hisse satın almıştı. Samsung akıllı televizyonlarına yüzde 15 LCD tedariği TCL tarafından yapılıyor. Samsung firmanın ikinci büyük müşterisi konumunda. 

Samsung’un neden OLED tedariğine ihtiyaç duyduğu tam olarak belli değil ancak TCL’nin biraz daha düşük maliyetli üretim yapması büyük bir etken olabilir. Akıllı telefon tarafında da maliyet sebebiyle Samsung bazı giriş seviyesi telefonlarını ODM tarzında ürettiriyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim