Anlık Bildirim

Samsung’un katlanabilir konsolu gün yüzüne çıktı

Samsung Flex Gaming adıyla geliştirilen katlanabilir oyun konsolu şimdilik prototip aşamasında. Nintendo DS konseptini hatırlatan prototip sonraki projelere ilham olacak. 
Samsung Tam Boyutta Gör
Steam Deck ile başlayan, AYA NEO gibi Çinli firmalarla adeta bir yağmura dönüşen ve Razer Edge ile Android tarafına da geçiş yapan taşınabilir konsol konsepti Samsung’un da ilgisini çekiyor.

Samsung Flex Gaming nedir?

CES 2023 fuarında sergilenen ancak henüz tanıtımı yapılmayan Samsung Flex Gaming adındaki katlanabilir konsol adından da anlaşılacağı üzere katlanabilir bir ekrana sahip. Bu açıdan sektörde bir ilk diyebiliriz.

Üst ekranda oyun oynanırken alt ekranda da çeşitli veriler ve haritalar yansıtılabiliyor. Yani aslında Nintendo DS konsepti diyebiliriz. Yan kısımda ise kontrol tuşları yer alıyor. Sergilenen prototip sadece video döndürüyor yani herhangi bir şekilde oyun oynanamıyor.

Samsung daha önce de bu tarz öncü prototip cihazlar geliştirmişti ancak piyasaya üzerinde çalışılmış versiyonları çıkmıştı. Bu bakımdan Samsung Flex Gaming gelecekte pek çok değişikliğe uğrayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim