Anlık Bildirim

Samsung, MacBook Pro'larda kullanılacak 90Hz OLED ekranların seri üretimine başladı

Samsung Display dizüstü bilgisayarlar için 14 inç ve 16 inç OLED ekranların seri üretimine başladığını duyurdu. Yeni nesil MacBook Pro'larda kullanılması beklenen paneller 90 Hz tazeleme oranı sunuyor

Samsung, MacBook Pro'lar için 90Hz OLED ekran üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Samsung Display, bugün yayınladığı basın bülteni ile dizüstü bilgisayarlar için 14 inç ve 16 inç OLED ekranların seri üretimine başladığını ve söz konusu panellerin 90 Hz tazeleme oranını desteklediğini duyurdu.

Güney Korel şirket, Asus Zenbook ve Vivobook Pro'nun 14 inçlik versiyonlarının yüksek yenileme hızı teknolojisinden yararlanan ilk dizüstü bilgisayarlar arasında olacağını ifade etti.

OLED ekranlı 16 inç MacBook Pro yolda

Samsung Display; ASUS, Lenovo, Dell, HP ve Samsung Electronics'e OLED panel sağlıyor. Apple'dan müşteri olarak bahsedilmedi ancak Kore basını beçen ay Samsung Display'in gelecekte piyasaya sürülecek OLED ekranlı MacBook'lar için üretim hazırlığı yaptığını bildirmişti.

Samsung, MacBook Pro'lar için 90Hz OLED ekran üretimine başladı Tam Boyutta Gör

DigiTimes ise Apple'ın 2022'de OLED ekranlı 16 inç MacBook Pro'yu piyasaya sürmeyi planladığını söylüyor. Cupertinolu şirket MacBook Pro panelleri için Samsung'un "Gen 8.5" OLED serisini kullanabilir. 14 inçlik MacBook Pro hakkında ise henüz bir bilgi yok.

MacBook Pro'lar için büyük bir gelişme olacak

MacBook Pro modelleri şu anda 60 Hz yenileme hızına sahip LCD ekran kullanıyor. Dolayısı ile OLED ve 90 Hz'e geçiş önemli bir atılım olacak. OLED panel teknolojisinin daha yüksek parlaklık, gelişmiş kontrast ve daha derin siyahlar gibi önemli avantajları bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim