Anlık Bildirim

Samsung, AR/VR başlıkları ve telefonları için yeni nesil kameralarını tanıttı

Samsung, gelecek cihazlar için sensör geliştirmeye devam ediyor. Firma, AR/VR başlıkları ve akıllı telefonlar için üretilen ISOCELL Vizion 63D ve ISOCELL Vizion 931 adlı iki yeni sensörünü tanıttı.
Samsung, telefonlar ve AR/VR için yeni kameralarını tanıttı Tam Boyutta Gör
Samsung, AR (Artırılmış Gerçeklik), VR (Sanal Gerçeklik) ve hatta akıllı telefon deneyimini geliştirmeyi vaat eden ISOCELL Vizion 63D ve ISOCELL Vizion 931 adlı iki yeni sensörü resmen tanıttı. Her bir sensör, gelişmiş sanal ve artırılmış deneyimler için benzersiz yetenekler sunarken, görüntü ve derinlik verilerinin yakalanmasında farklı zorlukların üstesinden geliyor. Her iki sensörün de gelecekte Samsung'un karma gerçeklik başlığı gibi ürünlerinde kullanılması bekleniyor. Güney Koreli firma, her iki sensörün de şu anda dünya çapındaki cihaz üreticileri ve markalar tarafından test edildiğini söyledi.

ISOCELL Vizion 63D

ISOCELL Vizion 63D Tam Boyutta Gör
ISOCELL Vizion 63D, 1/6,4 inç sensör boyutuna ve 3,5µm piksellere sahip, derinlik ve mesafeyi yüksek hassasiyetle ölçen bir 3D ToF (Time-of-Flight) sensör konumunda. Sensör, 30fps'de QVGA (320×240) görüntüler ve VGA (640×480) videolar yakalayabiliyor.

Bu sensör aynı zamanda sektörde bir ilk olarak, ayrı bir çip ihtiyacını ortadan kaldıran ve önceki modellere kıyasla güç tüketimini %40 oranında azaltan entegre derinlik algılama ISP'sine sahip. Ayrıca Backside Scattering teknolojisi sayesinde yüksek ışık emilimine ve düşük gürültüye sahip. Keza ISOCELL Vizion, duruma göre çözünürlüğü ve menzili optimize etmeyi sağlayan flood ve spot olmak üzere iki modla birlikte geliyor. Flood modu daha kısa mesafelerde çözünürlüğe öncelik verirken, spot modu çözünürlük pahasına menzili artırıyor.

ISOCELL Vizion 931

ISOCELL Vizion 931 Tam Boyutta Gör
Öte yandan ISOCELL Vizion 931, satır satır tarama yapan ve hareket bulanıklığı yaratabilen rolling shutter sensörlerin aksine, tüm sahneleri tek seferde yakalayan bir global shutter sensör konumunda. Bu sensör 640×640 çözünürlük sunarken XR başlıklarda iris tanıma, göz izleme ve yüz/hareket algılama gibi uygulamalar için kullanılacak. Bu sensör, tek bir hat kullanarak dört kamerayı birbirine bağlayabiliyor, böylece devre tasarımını basitleştiriyor ve yerden tasarruf sağlıyor.
Kaynakça https://www.gizmochina.com/2023/12/19/samsung-unveils-next-gen-sensors-for-ar-vr-headsets/ https://news.samsung.com/global/samsung-unveils-two-new-isocell-vizion-sensors-tailored-for-robotics-and-xr-applications Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim