Anlık Bildirim

Samsung telefonlardaki çentik gizleme özelliği kayboldu

Samsung Galaxy telefonlar için yayınlanan Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncellemesi kamera çentiğini gizleme seçeneğini ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar ön kamerayı gizleyememekten şikayetçi.

Samsung telefonlardaki çentik gizleme özelliği kayboldu Tam Boyutta Gör

Günümüzde birçok üretici akıllı telefonlarında çentikli ekrana yer veriyor. Ancak tüketicilerin büyük bir kısmı bu tasarım trendinden pek hoşnut değil. Bu yüzden birçok cihazın ürün yazılımında çentik gizleme seçeneği var.

Samsung akıllı telefonlar için yayınlanan Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncellemesi bu kullanışlı özelliği ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Zira kullanıcılar cihazlarını güncelledikten sonra bu ayarı bulamamaktan şikayet ediyorlar.

Samsung telefonlardaki çentik gizleme özelliği kayboldu Tam Boyutta Gör

Ekran altı kamera teknolojisi geliyor

Galaxy telefonlardaki çentik gizleme seçeneği ekranın üst kısmına siyah bir şerit ekleyerek ön kameranın gizlenmesini sağlıyordu. Böylelikle kullanıcılar göz zevklerini bozan çentikten, yazılımsal bir çözümle kurtulmuş oluyorlardı.

Kamera çentiğini gizleme seçeneğinin kasıtlı olarak mı kaldırıldığı veya bir yazılım hatası mı olduğu henüz belli değil. Bu arada Samsung'un çentik problemini çözecek ekran altı kamera teknolojisi üzerinde çalıştığını hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim