Anlık Bildirim

Samsung televizyonları ortama göre sahneyi ayarlayabilecek

HDR10+ Adaptive özelliği ile birlikte televizyonun ışık sensörleri ortamı algılayarak dinamik bir şekilde sahnelerin görüntü kalitesini en iyi tecrübe için optimize edebilecek.

Samsung televizyonları ortama göre sahneyi ayarlayabilecek

Televizyonlar tüplü dönemlere göre oldukça büyük mesafeler kaydetmiş durumda. Çözünürlük, aydınlatma teknolojisi veya ekran teknolojisi bir yana yapay zekanın katkısı da artık çok önemli hale geldi.

HDR10+ Adaptive neler sunuyor?

Dinamik parametreler kullanarak sahneye göre RGB aydınlatmaları ayarlayabilen veya ortama göre sahnedeki görüntüleri optimize eden teknolojiler mevcut. Dolby Vision IQ teknolojisi HDR üzerinden ortam aydınlatmasına göre sahneleri optimize edebiliyor.

Samsung’un öncülüğünde geliştirilen HDR10+ açık kaynak teknolojisi ayın başında HDR10+ Adaptive olarak yapay zeka tabanlı bir özelliğe kavuşmuştu. Bu özellik televizyonun ışık sensörlerini kullanarak odanın ortamına göre sahne sahne içerikleri optimize edebiliyor.

Filmmaker moduna dahil edilen Adaptive özelliği sayesinde uyumlu pek çok içerik evdeki aydınlatma, günün o saati veya pencereye yakınlık gibi parametreler üzerinden daha yoğun bir sinema tecrübesi yaşatabilecek.

Samsung yeni yılda piyasaya süreceği 4K QLED televizyonlarında HDR10+ Adaptive özelliğine yer vereceğini duyurdu. Amazon Prime Video, Universal Pictures Home Entertainment gibi içerik üreticileri hali hazırda bu özelliği destekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim