Anlık Bildirim

Samsung'un AMOLED pazar payı tarihin en düşük seviyesine geriledi

Çinli şirketlerin atağa geçmesi ile birlikte Samsung'un AMOLED pazar payı tarihin en düşük seviyesine geriledi. Güney Koreli marka bir dönem sektörde “tekel” noktasına ulaşmıştı.

Samsung'un AMOLED pazar payı tarihin en düşük seviyesine geriledi Tam Boyutta Gör

Samsung, uzunca bir süredir AMOLED ekran pazarının yüzde 90'ından fazlasını elinde bulunduruyordu, ancak son verilere göre şirketin payı tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Akıllı telefonlar son birkaç yıldır LCD panellerden AMOLED panellere geçişi hızlandırdı. Birçok yeni akıllı telefon AMOLED panel kullanıyor. Samsung'un pazar payı daha önce yüzde 98'lere çıkmış ve şirket sektörde “tekel” noktasına ulaşmıştı.

Samsung'un AMOLED pazar payı tarihin en düşük seviyesine geriledi Tam Boyutta Gör

AMOLED panel üreticileri arttı

Son iki yılda BOE, Visionox, TCL China Star Optoelectronics ve Tianma Microelectronics gibi Çinli şirketler de AMOLED panel seri üretimine başladı ve Huawei, Xiaomi, OPPO, Vivo, Realme ve iQOO gibi markaların tedarik zincirine dahil oldu.

Koşullar değişince Samsung'un AMOLED panel pazarındaki payı düştü. En son veriler, Güney Koreli şirketin pazar payının yüzde 69.5'e gerileyerek ilk kez yüzde 70'in altına düştüğünü gösteriyor. Sevkiyatlar bir çeyrek öncesine kıyasla %20 azalarak 101 milyon adet olarak kayıtlara geçti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim