Anlık Bildirim

Samsung ve MediaTek sektörün ilk WiFi 6 televizyonunu üretti

Televizyon sektörünün lideri Samsung ile yonga pazarının önemli ismi MediaTek, sektörün ilk WiFi 6 destekli akıllı televizyonunu ürettiklerini açıkladılar. Satışlar yıl içerisinde.

Samsung ve MediaTek sektörün ilk WiFi 6 televizyonunu üretti Tam Boyutta Gör

Bilgisayar ve mobil cihaz pazarında görmeye başladığımız 802.11ax ya da yeni adıyla WiFi 6 teknolojisi artık televizyonlara da ulaştı. Samsung ve Tayvanlı yonga tasarımcısı MediaTek önemli bir iş birliğine gidiyor.

Sektörde ilk

İki firma tarafından yapılan duyuruya göre sektörün ilk WiFi 6 uyumlu akıllı televizyonu satışa çıkıyor. WiFi 6 teknolojisi Samsung’un Q900 ve Q950 model 8K QLED akıllı televizyonlarında yer alacak.

Daha verimli bir kapasite artışı sağlayarak cihazların en hızlı şekilde internet bağlantısı almasını sağlayan WiFi 6 konusunda MediaTek oldukça öne çıkmış durumda. Hoparlör ve yönlendirici gibi yardımcı cihaz sınıfında MediaTek lider durumda. Samsung için özel bir WiFi 6 yongası tasarlandığı ifade ediliyor.

Çözünürlüğün artık 8K seviyesine çıktığı görüntüleme sektöründe verimli internet bağlantıları da önem taşıyor. Bu bakımdan WiFi 6 teknolojisinin giderek yaygınlaşması bekleniyor. Bu noktada MediaTek önemli bir adım atmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim