Anlık Bildirim

Samsung ilk ZNS SSD modelini duyurdu

Verilerin türü ve erişim sıklığına göre gruplayarak disk üzerine yerleştiren ZNS teknolojisi sonraki dönemde pek çok farklı marka SSD sürücüsünde kendisine yer bulabilir.

Samsung ZNS SSD modelleri geliyor Tam Boyutta Gör

SSD pazarının tartışmasız lideri olan Samsung bir yandan performansı iyileştirecek yeniliklere imza atarken bir yandan da sürücülerin daha uzun ömürlü olabilmesi için yeni yöntemler geliştiriyor. ZNS bunlardan birisi. 

ZNS SSD nedir?

Samsung’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Zoned Namespace (ZNS) adındaki teknoloji verilerin sürücü üzerinde nasıl yerleştirildiği ile ilgileniyor. Sistem verilerin kullanım türü ve erişim sıklığına göre gruplama yapıyor ve SSD alanında bu grupları ardışık olarak bağımsız bölgelere depoluyor. 

Verileri taşıma ve yeniden düzenleme gerekmediği için yazma operasyonlarının sayısı da önemli oranda azalıyor. Bir sürücünün asıl yazma operasyonlarının sistem tarafından başlatılan ilk komutlara oranını WAF oranı da bire yaklaşıyor. Geleneksel NVMe SSD sürücülerinde bu rakam 3 veya 4 şeklinde gerçekleşiyor. Yani ZNS SSD ürünleri 3 veya 4 kata kadar daha daha uzun ömürlü oluyor ve çevrenin korunmasına yardımcı oluyor. 

ZNS teknolojisi ilk olarak PM1731a sürücüsü ile birlikte gelecek. 2.5 inçlik boyuta sahip olan sürücü 2TB ve 4TB kapasite seçenekleri sunuyor. Çift portlu sürücünün kurumsal tarafta veri ağırlıklı ve kritik işlemleri sırtlaması bekleniyor. 

Samsung ayrıca ZNS teknolojisini NVMe cihazlarının verimliliği için çalışan xNVMe platformuna paylaşacak ve Intel tarafından oluşturulan depolama geliştirme kiti – SPDK girişimine de destek olacak. Yılın ikinci yarısında global depolama çözümü firmalarıyla da çalışmalar yapılacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim