Anlık Bildirim

Sansürcülük ile suçlanan Xiaomi'den resmi açıklama

Litvanya Savuma Bakanlığı, Xiaomi telefonlarda bazı kelimelere sansür uygulandığını iddia etti. Xiaomi bu iddialar hakkında açıklama yayınladı.

Sansürcülük ile suçlanan Xiaomi'den resmi açıklama Tam Boyutta Gör

Litvanya Savunma Bakanlığı’nın siber güvenlik biriminden yapılan açıklamada Xiaomi telefonlarının güvenliksiz olduğunu ve bazı içeriklere sansür uyguladığını açıkladı. Bakanlık, yeni telefon alınmamasını ve atın alınmış olanların değiştirilmesini tavsiye etti. Xiaomi konuyla ilgili açıklama yayınladı ve bu iddiaları reddetti.

Litvanya Savunma Bakanlığı, Xiaomi telefonlarının Mi Browser internet tarayıcısının "Özgür Tibet", "Çok yaşa Tayvan bağımsızlığı", "Demokrasi Hareketi" gibi terimleri tespit etme ve sansürleme yeteneğine sahip olduğunu söyledi. Çincede 440 farklı terimi sansürlediği ve bu sayının sürekli arttığı belirtildi.

Çinli telefonlarda güvenlik açığı olduğu belirtildi

Yayınlanan raporda Xiaomi telefonlarının Singapur’daki bir sunucuya şifreli olarak kullanım verilerini gönderdiği açıklandı. Kullanıcıların 61 farklı işleminin bu sunucuya gönderildiği belirtiliyor. Ayrıca Huawei P40 5G modelinde güvenlik açığı tespit edildi. Çinli üretici OnePlus’ın telefonlarında güvenlik problemi tespit edilmedi.

Litvanya Savunma Bakanı Yardımcısı Margiris Abukevicius, “Tavsiyemiz yeni Çin telefonlarını satın almamanız ve daha önce satın alınmış olanlardan mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kurtulmanızdır" dedi.

Xiaomi’den açıklama

Xiaomi bu konuyla ilgili olarak bir basın bildirisi yayınladı ve sansür iddialarını reddetti. Xiaomi’nin açıklaması şöyle:

“22 Eylül 2021 tarihinde basında yer alan haberlere ilişkin; Xiaomi cihazları, kullanıcılara gelen ya da giden iletişimleri sansürlemez. Xiaomi, akıllı telefon kullanıcılarının telefonla arama, web'de arama, web'de gezinme veya üçüncü taraf iletişim yazılımlarının kullanımı gibi kişisel davranışlarını asla kısıtlamamıştır veya engellememiştir, hiçbir zaman da kısıtlamayacak veya engellemeyecektir. Xiaomi, kullanıcıların yasal haklarına saygılıdır ve bu hakları korur. Xiaomi, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü'ne (GDPR) uygun bir şekilde hareket etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim