Anlık Bildirim

Milli savaş jeti için karar çıktı, detaylar belli oldu

Türkiye’nin milli muharip uçak projesi TF-X için detaylar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte yatırım bütçesi, üretim planları, üretim yeri ve süresi gibi tüm detaylar yazımızda.

Milli savaş jeti için karar çıktı, detaylar belli oldu Tam Boyutta Gör

Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Muharip Uçak Projesi kapsamındaki detaylar da netlik kazandı. Ankara’da yapılacak olan üretim tesisi için süreci üstelenecek isim olan TUSAŞ’a ayrılan bütçe ve üretim sürecine dair bilgiler kanun kapsamında ortaya çıktı.


Yılda 12 adet savaş uçağı üretilecek 

Ankara’da kurulacak olan üretim tesisi ve dünya standartlarındaki test ortamları için 5 milyar 66 milyon TL bütçe ayrılmış. 23.3.2018 başlangıç tarihi olarak görülen bütçe kapsamında verilen tarihten itibaren 15 yıl içinde tesisin kurulması, gerekli istihdamların gerçekleşmesi ve yılda 12 adet uçağın üretilebilir hale gelinmesi hedefleniyor.


3300 nitelikli personel 

İstihdam kapsamında 300 nitelikli personel ve 3000 ilave personel alınması hedef konulmuş. Daha önce de belirtildiği üzere alınacak 3000 personel, Türkiye’nin gelecekteki hava projelerine de TF-X projesinde elde ettikleri tecrübeler ölçeğinde katkı sağlayacak.


Ayrıca proje kapsamındaki işler için KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, kurumlar vergisi indirimi, nitelikli personel desteği, enerji harcamalarında indirim, yatırım yeri tahsisi gibi destekler de sunulmuş durumda.


Milli Muharip Uçak Projesi kapsamında en yetkili ağız olan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in ağzından derlediğimiz detaylı bir yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14273 kez okundu.
79 kişi, toplam 93 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, tusaş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim