Anlık Bildirim

Seagate dünyanın en hızlı HDD sürücüsünü duyurdu

Seagate Mach.2 Exos 2X14 HDD sürücüsü 524MB/s veri aktarım hızlarına ulaşarak giriş seviyesi SSD modellerini yakalıyor ancak rastgele performans tarafında zayıf kalıyor.

Seagate dünyanın en hızlı HDD sürücüsünü duyurdu Tam Boyutta Gör

Yavaş yavaş SSD ekosistemi kendisini kabul ettirmeye başladı ve özellikle yüksek aktarım hızları nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Bu konuda geride kalan HDD ekosistemi ise önemli bir hamle yapıyor. 

Seagate Mach.2 Exos 2X14 HDD neler sunuyor?

Seagate markası tarafından lansmanı yapılan Mach.2 Exos 2X14 HDD adındaki yeni sürücü 524MB/s sürdürülebilir aktarım hızlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atıyor ve en hızlı HDD modeli haline geliyor. 

Giriş seviyesindeki SSD modellerini yakalamayı başaran Mach.2 Exos modeli 2 adet 7TB HDD sistemini bir araya getirmiş ve 2 adet adreslenebilir sürücü şeklinde görüntüleniyor. 3.5 inçlik kasa ise Helyum ile mühürlenmiş. Çıkış için tek port SAS 12GB/s ara birimi kullanılıyor. 

7200 RPM dönüş hızı barındıran sürücü 304 IOPS okuma ve 384 IOPS yazma performansı sunuyor. Bu noktada SSD ile karşılaştırılması pek mümkün değil. Ortalama gecikme ise 4.16ms olarak hesaplanmış. 13.5W enerji tüketen sürücü özel bir yazılım ile performansı kısarak 12W altına da inebiliyor. Seagate Mach.2 Exos 2X14 HDD ürünü yakın dönemde dağıtıma başlayacak.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25253 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
seagate, Seagate Mach.2 Exos 2X14 HDD ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim