Anlık Bildirim

Sefer Görev Emri nedir? Nasıl sorgulanır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'taki konuşmasında "Sefer görev emri olanlar öncelikle hazır olsunlar." cümlesi vatandaşları harekete geçirdi. Sefer Görev Emri nasıl sorgulanır?

sefer görev emri sorgulama Tam Boyutta Gör
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşması sırasında dile getirdiği “Sefer görev emri olanlar öncelikle hazır olsunlar.” cümlesinden sonra vatandaşlar sefer görev emri ile ilgili detaylı bilgi almak için e-Devlet sistemine akın etti.

"Şuan ihtiyaç yok" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşma sırasında salonda bir anda “Reis bizi Afrin’e götür.” sesleri yankılanmaya başladı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı da “Şimdi eğitimli kadrolarımızı gönderiyoruz. Sefer görev emri olanlar öncelikle hazır olsunlar. Ama şuan ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz.” cümlelerini sarf edince vatandaşlar sefer görev emri olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet sistemine girerek ayrıntılı bilgi almaya çalıştı.

Sefer Görev Emri nedir? 

Askerlik görevini tamamlamış kişilerin ihtiyaç duyulması halinde yeniden askere alınmasının mümkün olduğu durumlarda verilen Sefer Görev Emri, vatandaşların savaş halinde nereye gideceği, ne kadar zaman içerisinde birliğine katılacağı ve birliğinin kapalı adı gibi bilgileri veriyor. Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek öğrenilebilen bu durum e-Devlet sistemi üzerinden de sorgulanabiliyor. Şuanda sisteme giren vatandaşlar "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeniyle işleminiz tamamlanamadı." uyarısıyla karşılaşıyor. Sistem düzeldiğinde aşağıdaki linkten sefer görev emri sorgulaması yapabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama

Ayrıca aşağıdaki linkten Milli Savunma Bakanlığı sitesinde yer alan bilgilerden konuyla ilgili tüm soru işaretlerini giderebilirsiniz. Bu bilgiler içerisinde Sefer Görev Emrim (SGE) var mı? Nereden öğrenebilirim?, Hastayım ve sefer görev emrim var ne yapmam gerekir?, Aynı aileden iki erkek kardeşe sefer görev emri verilir mi? gibi pek çok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

http://www.msb.gov.tr/Seferberlik/icerik/personel-seferberligi


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19610 kez okundu.
77 kişi, toplam 82 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-devlet, milli savunma bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim