Anlık Bildirim

SiFive dünyanın en güçlü RISC-V işlemcisini duyurdu

SiFive girişimi RISC-V mimarisinde başarılı işler yapıyor. SiFive Performance P550 en güçlü RISC-V işlemcisi ünvanına sahip oldu. Linux dağıtımları için de müjde var.

SiFive Performance P550 en güçlü RISC-V işlemcisi Tam Boyutta Gör

Intel’in 2 milyar dolar teklifle kapısını çaldığı ve RISC mimarisinin en önemli geliştiricileri arasında gösterilen SiFive rekorlar kırmaya devam ediyor. Firma en güçlü RISC-V işlemcisini geliştirdiğini duyurdu. 

SiFive Performance P550 neler sunuyor?

RISC-V girişimi Berkeley Üniversitesi tarafından RISC mimarisine açık kaynak bir yaklaşım sergilemek amacıyla yıllar önce kurulmuştu. Pek çok firma bu girişime katıldı ve gelecek adına çok önemli projeler ortaya koydu. SiFive bunlardan birisi. 

SiFive bugüne kadar çeşitli alanlara hitap eden RISC-V işlemcileri, geliştirici kartları ve hatta bilgisayarlar bile geliştirdi. Bu hafta tanıtımı yapılan RISC-V işlemcileri performans ve Linux platformu açısından önem taşıyor. 

SiFive Performance P550 performans işlemcisi bugüne kadar en iyi performansı gösteren RISC-V işlemcisi durumunda. 4 çekirdeğe kadar kompleks ölçeklendirme yapabilen işlemci SPECInt 2006 testlerinden 8.65/GHz en yüksek skorunu elde etmeyi başarmış. Alan başına performans ölçütünde Cortex-A75 ile başa baş gidiyor. 

SiFive Performance P550 en güçlü RISC-V işlemcisi Tam Boyutta Gör

7nm sürecinde üretilen işlemci Intel’in DDR ve PCIe teknolojilerini de kullanarak farklı geliştirici kartlarında sunulacak ve uygulamalar geliştirilmesi sağlanacak. Hali hazırda SiFive Performance P550 ortaklara tedarik sürecine başladı. 

SiFive Performance P270 işlemcisi ise firmanın Linux platformuna yönelik ilk ürünü olma özelliğine sahip. RISC-V vector extension v1.0 rc ve SiFive Recode teknolojileri ile geleneksel platformların çoklu işlem sistemlerini – SIMD kolay bir şekilde RISC-V için uyarlamalarını sağlayacak. Bu işlemci de tedarik sürecine başladı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim