Anlık Bildirim

Şifre paylaşımından ek ücret talep eden Netflix'e şok: 1 milyon abone kaybetti

Netflix'in şifre paylaşımından ek ücret talep ettiği ülkelerden biri olan İspanya'da 1 milyondan fazla kullanıcı aboneliğini sonlandırdı. Popüler yayın platformu için işler yolunda gitmiyor.
Şifre paylaşımından ek ücret talep eden Netflix'e şok Tam Boyutta Gör
Popüler dijital yayın platformu Netflix, İspanya'da büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Şirketin şifre paylaşımından ek ücret istemesi milyonlarca İspanyol kullanıcının Netflix aboneliğini sonlandırmasına neden oldu.

Kantar Group tarafından yayınlanan verilere göre Netflix, 2023'ün ilk çeyreğinde İspanya'da 1 milyondan fazla kullanıcı kaybetti. Abonelikten çıkanların üçte ikisinin hesaplarını tanıdıkları, arkadaşları ve akrabalarıyla paylaştığı belirtiliyor.

Netflix'e göre dünya genelinde 100 milyondan fazla kullanıcı başkasının hesabını kullanıyor. Ancak bu rakamın ülkelere göre dağılımı açıklanmadı. Araştırmaya göre abonelik iptallerinin sayısı ilk çeyrekte bir önceki döneme kıyasla üç kat arttı.

Şifre paylaşımından ek ücret talep eden Netflix'e şok Tam Boyutta Gör

Abone kaybı devam edecek

İspanya'da geri kalan diğer Netflix abonelerinin onda biri ikinci çeyrekte abonelikten çıkmayı planlıyor. Netflix, Şubat ayında İspanya'da şifresini hane dışındaki kişilerle paylaşanlardan aylık 5.99 euro ek ücret talep etmeye başlamıştı.

Benzer bir uygulama Portekiz, Kanada ve Yeni Zelanda'da da uygulamaya kondu. Netflix'in yayın platformu pazarındaki liderliğini kaybettiğini de hatırlatalım. Bu alandaki birinciliği Amazon Prime Video hizmeti ele geçirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9766 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, abonelik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim