Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 4 nedeniyle pil kapasiteleri artabilir

Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi, 3nm ile üretilecek olmasına rağmen yüksek güç tüketimine sahip olabilir. Üreticiler bu nedenle telefonlarında daha yüksek kapasiteli piller kullanabilir.
Snapdragon 8 Gen 4 nedeniyle pil kapasiteleri artabilir Tam Boyutta Gör
Qualcomm'un, yılın sonlarında çıkacak olan Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi, TSMC'nin en gelişmiş üretim süreci 3nm (N3E) ile üretilecek olmasına rağmen yüksek güç tüketimine sahip olabilir.

Sızıntılarıyla meşhur Digital Chat Station'ın iddiasına göre, yeni amiral gemisi telefonlar bu güç tüketimi artışını telefi etmek için 5500 mAh batarya kapasiteleriyle gelebilir. Kaynağın iddiasına göre en az üç amiral gemisi 5500 mAh kapasiteli pil ile gelecek. Digital Chat Station aynı zamanda son zamanlarda yaygınlaşan yüksek enerji yoğunluğuna sahip bataryaların geliştirildiğinden de bahsediyor. Bu sayede fiziksel olarak piller büyümeden kapasitelerde artış gerçekleşecek gibi görünüyor.

Snapdragon 8 Gen 4 nedeniyle pil kapasiteleri artabilir

Qualcomm, yüksek performansa odaklanmış olabilir

Qualcomm, yeni yonga setinde yeni Oryon çekirdekleriyle rakipsiz tek ve çok çekirdek performansı sunmak istediğinden güç tüketiminin artmasına izin vermesi söz konusu olabilir. Daha önce Snapdragon 8 Gen 4'ün 4 GHz saat hızıyla test edildiği hatta 4.3 GHz hızlara ulaşabildiği ortaya çıkmıştı. İşlemcinin bu saat hızlarına çıkıp çıkmayacağı belli olmasa da, eğer gerçekleşirse daha büyük buhar odaları gibi soğutma sistemlerine ihtiyaç duyulabilir. 

Bunun yanında Snapdragon 8 Gen 4'ün 2 + 6 çekirdek dizilimiyle geleceği ve Dimensity 9300 gibi verimlilik çekirdeklerine sahip olmayacağı iddia ediliyor. Artan enerji tüketimine bu tercihin sebep olması mümkün. İşlemcinin Ekim ayında tanıtlması bekleniyor, dolayısıyla bu iddialara şimdilik şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7314 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim