Anlık Bildirim

Sohbet uygulamalarında ilginç açık: WhatsApp daha az etkileniyor

Sohbet uygulamasında yazdığınız mesajın karşı tarafa ulaşmasına kadar geçen süre, kötü niyetli kişilerin algoritmalar ile tam konumunuzu tespit edebilmesine olanak tanıyor. 
WhatsApp Tam Boyutta Gör
Bugün en çok kullanılan uygulamalar iletişim sınıfında yer alıyor. WhatsApp açık ara liderken Telegram, Signal, Threema, Messenger, Bip gibi pek çok uygulama hayatımızda yer alıyor. Ne var ki bu uygulamalar güvenli değil. Hatta çok güvenli olduğunu belirten Signal bile.

Sohbet uygulamalarına dikkat

Araştırmacılar sohbet uygulamalarında kişinin lokasyonunu yüzde 80 doğruluk oranında tespit edecek bir açık keşfetti. Bu açık mesajın kişiye ulaştığı zamanı kayıt altına alarak bir algoritma oluşturulmasına ve lokasyonun tespitine sebep oluyor.

Gönderilen mesajın kişiye ulaşması internet ağları ve uygulama sunucuları arasında özel karakteristikler gerektiriyor. Bu sinyal yollarını algoritmaların analiz ederek lokasyonu bulması da açık sayesinde oluyor. Algoritma defalarca mesaj göndererek lokasyonu tespit ediyor. Bunun için kişinin karşıdakini tanıyor ve mesajlaşıyor olması gerekli.

Araştırma WhatsApp, Signal, Threema uygulamalarında yürütülmüş. WhatsApp 2 milyar kullanıcıya sahipken Signal 40 milyon, Threema ise 10 milyon kullanıcıya sahip. Açığın ise Signal’de yüzde 82, Threema’da yüzde 80, WhatsApp’ta ise yüzde 74 doğruluk oranına ulaştığı belirlenmiş. Açık sunucu taraflı olduğu için şimdilik nasıl bir tedbir alınacak bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim