Anlık Bildirim

Sonic filmi gişede rekor kırdı: Beklenmedik başarı

Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden olan Sonic, ilk live-action filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıktı. Cuma günü vizyona giren filme dünya genelinde büyük bir ilgi var.

Sonic filmi gişede rekor kırdı: Beklenmedik başarı

Sonic serisinin merakla beklenen film uyarlaması Sonic The Hedgehog nihayet sinemaseverlerle buluştu. Cuma günü itibarıyla ülkemizde de gösterime giren film, dünya genelinde büyük bir ilgiyle karşılandı. Sonic filmi, geçen yıl yayınlanan Detective Pikachu'yu da geride bırakarak ilk hafta sonunda en çok hasılat yapan oyun uyarlaması oldu ve önemli bir rekora imza attı.

Deadline'da yer alan bilgilere göre Sonic The Hedgehog, Kuzey Amerika'da toplam 57 milyon dolarlık bir hafta sonu açılışına imza atmış. Detective Pikachu geçtiğimiz yıl 54 milyon dolar kazanmıştı. Az bir farkla da olsa Sonic'in Pikachu'yu geride bıraktığını görüyoruz. Filmin dünya geneli açılış rakamı ise 100 milyon dolar seviyesinde.

Sonic, Pokemon'u alt etti

Pokemon markası bildiğiniz gibi 20 yılı aşkın süredir hem animesi hem de oyunlarıyla popüler kültürü adeta domine ediyordu. Sonic ise elbette yine bilinen bir seri ancak bir Pokemon olmadığı da bir gerçek. Buna rağmen Sonic The Hedgehog'un Detective Pikachu'yu geride bırakıp yeni bir rekor kırması gerçekten de epey etkileyici diyebiliriz.

Sonic filmi gişede rekor kırdı: Beklenmedik başarı Tam Boyutta Gör

Sonic filmi için sinema eleştirmenlerinin yorumları genel anlamıyla aslında biraz olumsuzdu. Buna karşın genel izleyici yorumları ise gayet iyi durumda. Sonic The Hedgehog'un biraz fazla klişe içerdiği ancak buna rağmen eğlenceli bir sinema deneyimi sunduğu belirtiliyor. Tam bir aile filmi olduğu söylenebilir.

Filmin başrollerinde Jim Carrey (Dr. Robotnik), Ben Schwartz (Sonic) ve James Marsden var. Özellikle de Jim Carrey'nin filmdeki performansı büyük beğeni toplamış durumda. Carrey; Ace Ventura ve Maske gibi eski filmlerindeki meşhur abartılı oyunculuğunun bir benzerine imza atmış. 

Paramount Pictures'ın Sonic The Hedgehog'u 95 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırladığı belirtiliyor. Filmin gişe macerası sonunda 450 milyon doları geride bırakmasını bekliyoruz. Paramount için 2020 yılı iyi başladı diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10170 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sonic: the hedgehog, sonic the hedgehod ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim