Anlık Bildirim

Sony'nin yeni kamera teknolojisi akıllı telefonlarda fark yaratacak

Günümüzde akıllı telefonlar için gelişmiş kamera sensörleri üreten Sony, dünyanın ilk yığınlanmış CMOS görüntü sensörü teknolojisi ile sektörde büyük fark yaratabilir.

Sony, fark yaratacak yeni bir kamera teknolojisi geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Dev kamera sensörü üreticisi Sony, 11 Aralık 2021'de başlayan IEEE Uluslararası Elektron Cihazları Toplantısında, 2 katmanlı transistör pikselleriyle dünyanın ilk yığınlanmış CMOS görüntü sensörü teknolojisini geliştirdiğini açıkladı. 

Sektörde fark yaratabilir

Akıllı telefonlarda gördüğümüz kamera sensörlerine yenilikçi bir yaklaşım getirmeyi planlayan Sony, geleneksel CMOS görüntü sensörlerinin sahip olduğu fotodiyotlar (ışık ile iletime geçen devre elemanı) ve piksel transistörlerinin aynı piksel alt tabaka katmanını işgal ettiğini söylüyor. Yeni sensör teknolojisi ile birlikte bu katmanların düzeninde değişikliğe şirket, doygunluk sinyalinin iki katına çıktığını ve dinamik aralığın da genişlediğini iddia ediyor. 

Sony, fark yaratacak yeni bir kamera teknolojisi geliştiriyor

Yapılan değişiklikler ile karanlık çekimlerde daha fazla performans sunacak yeni sensör teknolojisi, ayrıca piksellerin mevcut boyut özelliklerini geliştirecek ve sektördeki rekabeti arttıracak. Bununla birlikte Sony'nin, Samsung'a karşı 100 MP'den yüksek kamera sensörlerini piyasaya sürebileceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim