Anlık Bildirim

Sony: “PS5’e özel yapımlar, konsolun yeteneklerini sergilemek için artık daha da önemli olacak”

Sony Avrupa yöneticilerinden Simon Rutter, İngiliz The Guardian gazatesine verdiği röportajda Playstation 5'e çıkacak özel oyunların geçmiş nesillere göre daha önemli olacağını ifade etti.

Sony: “PS5’e özel yapımlar, konsolun yeteneklerini sergilemek için artık daha da önemli olacak” Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta düzenlenen PS5, etkinliğinde konsolda göreceğimiz oyunlara bir bakış atma fırsatı yakalamıştık. Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Horizon: Forbidden West ve Gran Turismo 7 gibi konsola özel yapımlar ise görsel anlamda izleyicileri hayran bırakmıştı.

Tartışılabilir bir konu olsa da PS4’ün sahip olduğu ve şuan için sonuncusunu 19 Haziran’da oynama fırsatı bulacağımız (The Last of Us Part II) özel yapımlar, konsolun rakibi Xbox’a kıyasla en güçlü yanlarından birini oluşturuyordu. Sony’den yapılan bir açıklama ise özel oyunların yeni nesilde, her zamankinden daha önemli olacağını ortaya koydu.

Sony Avrupa yöneticilerinden Simon Rutter’ın açıklamalarına göre PS5’in sahip olacağı özellikleri göstermek adına konsola özel oyunlar çok ama çok önemli olacak. Rutter’ın The Guardian gazatesine verdiği röportajda şu sözler dikkat çekiyor:

PS5’e özel oyun geliştiren PlayStation stüdyoları, konsolu tasarlayan ekibe yakın olmalarından dolayı sistemi sonunda kadar zorlayıp harika işler piyasaya sürebiliyor. Bunu platform sahibi şirket için bulunmaz bir nimet olarak görüyorum. Örneğin Gran Turismo 7 PS5’in sahip olduğu teknolojiyi son damalasına kadar kullanacak. Eski jenerasyona kıyasla yükleme süresi konusu neredeyse tarih olacak. Pozisyonel ses desteği sayesinde, otomobil kokpitini daha önce olmadığı şekilde deneyimleyeceksiniz. Ferrari motorunun kükreyişini duyarken yine motor sesinden bir Maserati’yi ayırt edebileceksiniz. DualSense kontrolcüsü sayesinde asfalt pist ile çakıl taşlı yolda araba kullanmanın ayrımını hissedebileceksiniz. Gaza basarken ki yumuşaklık hissi ile sert bir fren ya da debriyaj pedalına basma hissiyatı farklı olacak.

Sony: “PS5’e özel yapımlar, konsolun yeteneklerini sergilemek için artık daha da önemli olacak” Tam Boyutta Gör

Yukarıdaki iddialı ifadeleri ancak konsol piyasaya çıktığında doğrulayabilecek de olsak, çoğu özel oyunu oldukça kaliteli olan PlayStation’ın bu konuda hayranları üzmeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Özel oyun takvimi, planlandığı şekilde ilerliyor

Marvel's Spider-Man: Miles Morales ve Astro's Playroom isimli oyunlar hariç diğerlerinin ne zaman piyasaya çıkacağıyla ilgili detaylı bilgiler bulunmasa da bir diğer Sony yetkilisi Eric Lempel’e göre özel oyunlar takvimi oldukça istikrarlı işliyor.

PS5’in ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatı ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5743 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim