Anlık Bildirim

Sony, 'talep olursa' PS5'e 1440p çözünürlük desteği eklemeyi planlıyor

Sony önceliğin televizyonlar olduğunu ancak yüksek talep olursa ileride 1440p çözünürlük desteğinin de eklenebileceğini söyledi.

Sony, 'talep olursa' PS5'e 1440p çözünürlük desteği eklemeyi planlıyor Tam Boyutta Gör

Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 bildiğiniz doğal 1440p çözünürlük desteği sunmuyor. Geçtiğimiz günlerde bu konu resmileşmiş ve bazı oyunseverlerin tepkisini çekmişti. Sony şimdi 1440p desteğiyle ilgili ilk kez bir açıklama yaptı. 

Sony başkan yardımcısı Hideaki Nishino'ya göre 1440p çözünürlüğünün desteklenmemesinin nedeni PS5'te önceliğin tamamıyla TV'ler olması. Oyun konsollarının genel anlamıyla daha çok televizyonlara bağlanıyor olması nedeniyle Sony 1440p'yi pek göz önünde bulundurmamış. Ancak Nishino yine de yüksek talep olursa 1440p'nin gelecekte PS5'e eklenebileceğini söylüyor."

"Teknik bir sorun yok, güncellemeyle çözülebilir"

Sony'de donanım mühendisliği ekibinin lideri olan Masayasu Ito ise, 1440p desteğinin teknik bir sorun olmadığını ve bu durumun sadece bir güncellemeyle çözülebileceğini belirtti. Yani konsolun 1440p çıkış verememesi için aslında pek bir engel bulunmuyor.

Sony'den gelen bu açıklamalar elbette olumlu ancak yine de madem donanımsal bir engel yok neden 1440p desteği doğrudan eklenmedi sorusu da akıllara geliyor. Ayrıca "talep olursa ekleriz" ön koşulu da burada ilginç olmuş diyebiliriz. Konsol oyunculuğunda çok popüler bir tercih olmadığı için 1440p'yi görmezden gelmek çok mantıklı ve tüketici merkezli bir yaklaşım değil.

Sony'nin yeni konsolu PlayStation 5 ABD ve Japonya gibi bazı bölgelerde 12 Kasım'da, Türkiye ve Avrupa'da ise 19 Kasım'da piyasaya sürülecek. Şu anda ön sipariş stokları Türkiye de dahil olmak üzere neredeyse tüm dünyada tükenmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3489 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, PS 5 ve
2 etiket daha ps5 1440p Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim