Anlık Bildirim

Twitter, Vine’ı kapatmak yerine satıp kazanç sağlamak istiyor

Kısa süre önce sürpriz şekilde Vine’ı kapatacağını duyuran Twitter’ın bu kararından vazgeçtiği, onun yerine platformu satmak istediği belirtiliyor ancak gelen teklifler hiç de iç açıcı değil.
Küçülmeye gitme kararı veren Twittter, şirket bünyesindeki yaklaşık 300 kişinin işine son vereceğini açıklamıştı. Diğer taraftan bir döneme damga vuran en popüler sosyal mecralarının başında gelen Vine’ı da kapatacağını duyuran mikro blog, görünüşe bakılırsa bu kararından vazgeçerek kendine yeni kazanç yaratmak istiyor.
Edinilen bilgilere göre Vine’ın fişinin çekileceğinin açıklanmasının ardından bazı teklifler alan Twitter’ın fikri yavaş yavaş değişiyor. Mikro blog’a günlük maliyeti yaklaşık 10 milyon dolar civarında olan Vine için gelen bazı tekliflerin 10 milyon doların dahi altında olması yöneticilerin beklentilerini karşılamıyor. Kulislerde konuşulanlara göre Twitter’a satış konusunda teklif götüren en önemli ismin Japonya merkezli mobil mesajlaşma servisi LINE olduğu belirtiliyor.
Eğer satış iddiaları gerçekleşirse sitedeki milyonlarca video arşivi güvenle geleceğe aktarılabilir. Daha da önemlisi uzun süredir herhangi bir yenilik yapılmayan Vine’ın yeni sahibiyle birlikte elden geçirilerek tekrar ayağa kaldırılabileceği düşünülüyor. Ülkemiz de dahil birçok yeni internet fenomeninin çıkmasını sağlayan platform deyim yerindeyse son bir şans bekliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim