Anlık Bildirim

Twitter'ın çöküşü devam ediyor: Yüzlerce çalışan işten çıkarılıyor

Son dönemde satılacağı yönündeki haberlerle gündeme gelen Twitter, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da bir grup çalışanın işine son vererek önemli oranda küçülmeye gitmeye hazırlanıyor.

Twitter'ın çöküşü devam ediyor:Yüzlerce çalışan işten çıkarılıyor Tam Boyutta Gör
 

Jack Dorsey, Twitter’ın CEO görevine geldikten sonra -2015 yılının Ekim ayında- toplam 4.100 çalışanından 336’sını işten çıkarmıştı. Küçülme sonrası mevcut çalışanlara daha fazla yük bineceğini düşünen Dorsey, bu yüzden sahip olduğu Twitter hisselerinin üçte birini şirket içerisinde paylaştırarak sürpriz yapmıştı.

 

Bloomberg’te yer alan habere göre tarih tekerrür ediyor. İsmi açıklanmayan ancak sosyal ağa yakın kaynaklardan edinilen bilgiye bakılırsa, bu hafta açıklanması beklenen üçüncü çeyrek mali raporlardan hemen önce 300 kişi daha işten çıkarılacak. Toplam küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 8'ine denk gelen hamle sonrasında mikro blogun işinin daha da zorlaşacağı, hatta işten çıkarmaların bununla sınırlı kalmayabileceği ifade ediliyor.

 

Facebook, Snapchat ve Instagram’a nazaran çok daha yavaş büyüme grafiği çizerek bir adım geride kalan mikro blog, 12 ay içerisinde değerinin yüzde 40'ını kaybetmişti. Google, Facebook, Salesforce ve Walt Disney tarafından satın alınacağı belirtilen Twitter’ın bu amacı da şimdilik başarıya ulaşamadı. 27 Ekim Perşembe günü üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan sosyal ağ her geçen gün biraz daha erimeye devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8890 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, sosyal ağ ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim