Anlık Bildirim

SpaceX, Astranis’in internet uydusunu 2022‘de yörüngeye fırlatacak

ABD merkezli uydu operatörü ve üreticisi Astranis’in açıklamasına göre şirketin ilk ticari iletişim uydusu SpaceX’in Falcon Heay roketi tarafından 2022 yılında yörüngeye fırlatılacak.

SpaceX’in Falcon Heavy roketiyle fırlatılacak olan uydular arasına bir uydu daha eklendi. ABD merkezli uydu operatörü ve üreticisi Astranis temsilcileri tarafından 23 Eylül Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, şirketin ilk ticari iletişim uydusu 2022’nin bahar aylarında SpaceX’in Falcon Heavy roketiyle yörüngeye fırlatılacak.

SpaceX, Astranis’in internet uydusunu yörüngeye fırlatacak Tam Boyutta Gör

Uydu, yaklaşık olarak 22.200 mil (35.730 kilometre) yükseklikteki jeostatik yörüngeden ABD’nin Alaska eyaletine internet hizmeti sağlayacak.

Astranis CEO’su John Gedmark tarafından yapılan açıklamalarda, “Uydumuzu Falcon Heavy ile yörüngeye fırlatmak planladığımızdan daha erken bir şekilde bizi yörüngeye çıkaracak. Bu sayede de Alaska’daki müşterilerimize çok daha erken hizmet verebileceğiz. Bu müşterilerimiz için büyük bir kazanç” ifadeleri kullanıldı.

400 kilogram ağırlığındaki Astranis uydusu, Falcon Heavy’deki alanı Viasat tarafından işletilen bir iletişim uydusu olan Viasat-3 ile paylaşacak.

SpaceX, Astranis’in internet uydusunu yörüngeye fırlatacak Tam Boyutta Gör

Falcon Heavy’nin takvimi yoğunlaşıyor

Şu ana kadar 3 başarılı uçuş gerçekleştiren Falcon Heavy, 2022 başlarında ABD Uzay Kıvvetleri için iki gizli görevde kullanılacak. Bundan sonra da Astranis ve Viasat uydularını yörüngeye götürecek. Roket ayrıca, NASA’nın 2023’te Ay’a göndermeyi planladığı VIPER uzay aracı ve 2024’te Jüpiter’in uydusu Europa’ya gönderilecek olan Europa Clipper uzay sondası gibi yüksek profilli görevlerde kullanılacak olan araçları da taşıyacak.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim