Anlık Bildirim

NASA, Ingenuty'nin Mars yüzeyinde çektiği 3D görüntüyü yayınladı

NASA’nın Mars helikopteri Ingenuity, 13. uçuşu sırasında Kızıl Gezegen’de bulunan bir kayanın 3 boyutlu görüntüsünü çekti. Çekilen fotoğraf da NASA tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

NASA’nın Ingenuity Mars helikopteri, 4 Eylül 2021’de yaptığı 13. uçuşu sırasında kayalarla kaplı bir tümseğin 3 boyutlu bir görüntüsünü yakaladı. NASA ise çekilen fotoğrafı 17 Eylül günü dünya ile paylaştı.

Ingenuity Mars'ta 3D fotoğraf çekti Tam Boyutta Gör

Açıklamalarda bu fotoğrafın Jezero Krateri’nin Güney Seitah bölgesinde yapılan keşif sırasında, yerden yalnızca 8 metre yükseklikten çekildiği belirtildi. Yaklaşık 10 metre genişliğindeki kaya, görüntüde net bir şekilde görülebiliyor. Bunun yanı sıra bazı büyük kayaların gölgeleri de görüntüde göze çarpıyor. Ayrıca, görüntünün üst kısmında 900 metrelik “Artuby”nin bir kısmı görmek mümkün.

NASA’ya göre bu görüntü, en iyi kırmızı-mavi gözlüklerle görüntülenebiliyor. NASA; Ingenuity’nin bu görüntüyü elde etmek için 5 metrelik arayla iki görüntü çektiğini daha sonra da bu görüntülerden elde edilen verilerin birleştirildiğini ifade etti.

Gözlüğünüz yoksa görüntünün 2D versiyonunu aşağıdan görebilirsiniz.

Ingenuity Mars'ta 3D fotoğraf çekti Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim