Anlık Bildirim

SpaceX, uzay turizmine özel olarak Starship üretebileceğini açıkladı

SpaceX’ten bir yetkilinin cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre şirket, Mars ve Ay görevlerinde kullanılması planlanan Starship uzay araçlarını uzay turizmine özel olarak da üretebilir.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, geçtiğimiz günlerde Crew Dragon aracının taşıdığı dört uzay turistini başarıyla uzaya göndermişti. Bu da tamamı sivillerden oluşan ilk uzay seyahati olarak tarihe geçmişti. Şimdi de şirket, bu görevin ardından uzay turizmine olan talebin arttığını belirtiyor.

Inspiration4 Tam Boyutta Gör

Ars Technica’nın haberine göre şirketin insanlı uzay uçuşu programları kıdemli direktörü Benji Reed, cumartesi günü yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: “Satış ve pazarlama platformlarımız aracılığıyla bize ulaşan insan sayısı gerçekten önemli derecede arttı. Çok büyük bir ilgi var.”

“Aynı anda çok daha fazla insanı taşıyabilir”

Ayrıca Reed, şirketin çok daha büyük uzay aracı olan ve Mars’a göndermeyi planladığı Starship aracının uzay turizminde de kullanılabileceğini belirtti: “Ve tabii ki ufukta Starship var. Starship aynı anda çok daha fazla insanı taşıyabilir. Bu oldukça heyecan verici.”

Starship Tam Boyutta Gör

SpaceX, Starship uzay aracını geliştirmede büyük ilerlemeler kaydetse de aracın yörüngeye fırlatılması için hâlâ çok erken. Şirket bu yaz için bir yörünge test uçuşu yapmayı planlıyordu ancak bazı sebeplerden dolayı testlerin 2021 yılında yapılması zor görünüyor.

Yine de uzayı keşfetmeye hevesli 100’den fazla kişiyi barındıran devasa bir Starship aracı olasılığı oldukça heyecan verici. Crew Dragon insanları uzay göndermenin güvenilir bir yolu olduğunu kanıtladı. Ancak bir yolcu gemisinin bir taksiden çok daha keyifli bir seyahat sağlayacağını söylemek yanlış olmaz

Starship aracı Tam Boyutta Gör

Son olarak Reed tarafından yapılan açıklamalarda, SpaceX’in talep olması halinde daha fazla Crew Dragon kapsülünün inşa etmeyi düşündüğü de belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim