Anlık Bildirim

SpaceX, uzaya 60 yeni Starlink uydusu gönderdi: Minimum kapsama alanı için yeterli sayıya ulaşıldı!

SpaceX, altıncı Starlink misyonun da başarıya ulaştı. 60 yeni uydu başarıyla yörüngeye bırakıldı ve Falcon 9 roketinin ilk aşaması kazasız olarak platforma iniş yaptı.

SpaceX, uzaya 60 yeni Starlink uydusu gönderdi: Minimum kapsama alanı için yeterli sayıya ulaşıldı! Tam Boyutta Gör

SpaceX'in Starlink uydu ağı, dünyanın dört bir yanındaki insanlara, hızlı ve uygun fiyatlı internet erişimi sağlamak için tasarlanmış bir projedir. Yapılan fırlatma ile birlikte yeni bir Starlink uydu görevi daha gerçekleştirilmiş oldu. 60 yeni Starlink uydusu başarıyla yörüngedeki yerini aldı.

İlk operasyon için gerekli 400 uyduya ulaşıldı

Şirket ilk Starlink uçuşunu Mayıs 2019'da başlattı. Geçtiğimiz Kasım ayında ikinci bir uçuş ve bu yılın Ocak ayından bu yana dört uçuş daha yaptı. İsmine rağmen Starlink 6 aslında SpaceX'in büyüyen geniş bant internet hizmeti için uzaya fırlatılan yedinci uydu görevi oldu.

Bu fırlatma ile beraber SpaceX'in yörüngedeki uydu sayısı 360'tan 420'ye çıkmış oldu.

SpaceX CEO'su Elon Musk şirketin minimum internet kapsama alanı sunmaya başlamadan önce en az 400 Starlink uydusuna ihtiyaç duyulduğunu ve şirketin daha geniş ölçekli kapsama alanı sağlamak için de en az 800 uydu gerektiğini belirtmişti. Yörüngedeki uydu sayısının 420'ye çıkmasıyla birlikte ilk hizmetin ne zaman verileceği konusundaki meraklar iyice artmış oldu. İlk hizmet, Kuzey Amerika'ya verilecek.

Falcon 9'un ilk aşaması başarılı iniş yaptı

60 yeni Starlink uydusunu yörüngeye götürmekle görevli Falcon 9 roketinin ilk aşama motorları, kalın alt atmosferden yükseldikten sonra roketten ayrıldı ve yerini ikinci aşama motora bıraktı.

Falcon 9'dan ayrılan ilk aşama, yavaşlamak ve Dünya'ya iniş yapmak için üç motorunu ateşledi ve platforma başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Bu iniş, SpaceX'in 51. başarılı ilk aşama kurtarması oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4995 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
starlink, spacex starlink ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim