Anlık Bildirim

SpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdi: İşte muhteşem görüntüler

SpaceX'in uzaydaki aktif Starlink uydu sayısı 120'ye çıktı. Şirketin hedefi bu yıl 400 uyduya ulaşıp Kuzey Amerika'da hizmete başlamak.

SpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdi: İşte muhteşem görüntüler Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, Starlink internet projesi için önemli bir günü daha geride bıraktı. Bugün Starlink-2 isimli yeni bir göreve çıkan şirket, tam 60 farklı internet uydusunu başarıyla yörüngeye yerleştirdi. SpaceX'in uzaydaki Starlink uydu sayısı böylece 180'e çıkmış oldu. Bu uydulardan 120'si direkt olarak son kullanıcıya internet sağlamak için kullanılacak.

Starlink-2 misyonu Türkiye saatiyle bugün 05.19'da start verdi. Cape Canaveral Uzay Üssü'nden kalkışa geçen Falcon 9 roketi, Starlink uydularını başarılı bir şekilde uzaya fırlattı ve hemen ardından Yeryüzü'ne geri dönerek kusursuz bir iniş gerçekleştirdi. Kalkış ve iniş anlarından müthiş görüntüler:

SpaceX ayrıca tekrar kullanılabilir roket teknolojisini de her geçen yıl bir adım daha ileriye götürmeye devam ediyor. Şirket, bugün fırlatılan Falcon 9 roketini daha önce iki farklı görev için kullanmıştı. Yani aynı roket üç kez uzaya çıkıp Dünya'ya geri döndü. SpaceX'in tekrar kullanılabilir roketleri, 2010'lu yılların uzay araştırmalarındaki belki de en büyük inovasyonuydu.

SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda Starlink projesinin 2020 yılı itibarıyla ABD'de resmen hizmet vermeye başlayacağını duyurmuştu. Basın toplantısı sırasında konuşan Shotwell, Kuzey Amerika'da hizmet sunmaya başlamak için yaklaşık 400 uyduya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Dünya geneli servis için ise tam 1500 uyduluk dev bir filonun tamamlanması gerekiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim