Anlık Bildirim

Squid Game'in kopyasını Çin'den Kuzey Kore'ye götüren kişiye idam cezası verildi

Netflix'in popüler dizisi Squid Game'i Çin'de izleyen ve kopyasını Kuzey Kore'ye götüren bir vatandaşa idam ceazsı verildi. İzleyenlere ise hapis cezası verildi.

Squid Game'in kopyasını Kuzey Kore'ye götüren kişiye idam cezası Tam Boyutta Gör

Netflix'in son dönemdeki en popüler işlerinden birisi olan Squid Game bildiğiniz gibi yayınlandığı nerdeyse her ülkede ilk sıraya yerleşti. Ancak yasaklar sebebiyle bazı ülkelerde yayınlanmadı. Bu ülkelerden birisi de Kuzey Kore. Geçtiğimiz günlerde ise Kuzey Kore'de üzücü ve enteresan bir olay yaşandı.

İdam Cezası

Kuzey Kore'den Çin'e giden bir vatandaş, Çin'de izlediği Squid Game'in bir kopyasını USB'sine aktardı ve ülkesine götürdü. Ülkesinde diziyi lise öğrencilerine izletti ve bu esnada yakalandı. Yetkililer dizinin kopyasını getiren adama idam cezası verdi. Daha da üzücü nokta ise izleyenlere de 5 yıl ile ömür boyu arasında hapis cezası verildi. 

Ayrıca öğretmenler ve okul yöneticilere de işten atılarak uzak madenlerde ağır şartlar altında çalışma cezası verildi. Geçtiğimiz yıl aralık ayında Kuzey Kore, ülkeye film, oyun, müzik ve kitap gibi kültürel materyallerin girişini ve yayılmasını yasaklayan bir yasa çıkarmıştı. Bu olay da bu yasanın sonuçlarından biri diyebiliriz. Haberlere göre ceza alanlardan birisi 3000 dolar rüşvet sayesinde cezadan kurtuldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8581 kez okundu.
21 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Squid game, netflix ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim