Anlık Bildirim

Valve'den, Steam Deck'e ait joystick kaymasına ekstra önlem

"Bu alabileceğimiz bir risk değildi. Müşterilerimizin de risk almamızı istemeyeceğinden eminim." şeklinde demeç veren Stem Deck tasarımcısı John Ikeda, joystick kaymasına verdikleri önemi vurguladı.

Joystick kullanıcılarının en büyük kabusu olan joystick sapması, genellikle toz veya bozulmuş parçalardan kaynaklanan ve hiçbiri uygulanmadığında kontrolcünün hareket ettiğini algılayan teknik bir sorundur. Hiçbir tuşa basılmasa da oyun esnasında karakterlerin kendi kendine gelişi güzel hareket etmesi olayıdır.

Steam Deck'e özel joystick Tam Boyutta Gör

Valve donanım mühendisi Yazan Aldehayyat, Steam Deck ile ilgili olarak "Güvenilirlik konusunda bir sürü test yaptık" dedi. Aldehayyat daha sonra "Bunun gerçekten iyi performans göstereceğini, ekipmanların bir noktada arızalanacağını fakat bu süre zarfında insanların bundan çok memnun ve mutlu olacağını düşünüyoruz." 

 

Sony, PS5 DualSense denetleyicisindeki kayma sorunlarıyla ilgili dava tehdidi altında. Nintendo, Switch'in piyasaya sürülmesinden bu yana joystick kayma problemleriyle boğuşuyor. Valve'nin daha yolun başında iken donanım mühendisliğine yoğunlaşması ise oyunculara verdiği değeri gözler önüne seriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim