Anlık Bildirim

Steam sahte indirimleri engellemek için politikalarını düzenledi

Steam mağaza üzerinde yapılan sahte indirimleri engellemek amacıyla indirim politikasını güncelledi. İşte Steam'in politikaları arasına eklediği yeni indirim kuralları.

Steam sahte indirimleri engellemek için yeni kurallar getirdi Tam Boyutta Gör

Piyasanın en büyük PC oyun mağazası olan Steam, mağazası üzerinde gerçekleşen sahte indirimlere savaş açtı. Mağazada %1,%2 gibi komik rakamlarla indirime giren veya önceden fiyatı yükseltilip sonra devasa indirimler varmış gibi satışa sunulan oyunlar olduğunu fark eden Steam konuya el attı. Tabi yeni indirim politikalarıyla.

Steam sahte indirimleri engelleyecek yeni politikalarını açıkladı

Bildiğiniz üzere Steam'de birçok satıcı belirli günlere özel indirimlerle daha çok satış yapmayı ve daha fazla insanin oyuna ulaşmasını planlıyor. Ancak aynı sırada bazı oyunlarda sahte indirimler de bulunuyor. Örneğin daha önceden fiyatı artırılan oyunlar, daha sonra %50,%60 gibi dev indirimlere girmiş gibi satışa sunuluyor. Ya da %1, %2 gibi komik oranlarla oyun indirime girmiş gibi gösteriliyor. Steam bu işe dur diyecek yeni kurallarını getirdi. Steam'in yeni indirim kuralları şu şekilde:

  • Bir lansman indirimi uygulayabilirsiniz, ancak lansman indiriminiz sona erdiğinde 28 gün boyunca başka bir indirim yapamazsınız.
  • Herhangi bir para biriminde fiyat artışının ardından ürüne 28 gün boyunca indirim yapmanız mümkün değildir.
  • İndirimler, Steam genelindeki sezonluk etkinlikler haricinde, önceki indiriminizden sonraki 28 gün içinde yapılamaz.
  • Sezonluk indirim etkinlikleri için indirimler, unvanınızı yayınladıktan sonraki 28 gün içinde, lansman indiriminizin sona ermesinden sonraki 28 gün içinde veya herhangi bir para biriminde fiyat artışından sonraki 28 gün içinde yapılamaz.
  • Bir promosyon şu anda yayındayken veya ilerisi için planlanmışken fiyatınızı değiştiremezsiniz.
  • Bir üründe %90'dan fazla veya %10'dan az indirim yapılması mümkün değildir.
  • Özel indirimler iki haftadan uzun süremez veya 1 günden kısa süremez.

Steam sahte indirimleri engellemek için yeni kurallar getirdi Tam Boyutta Gör

Steam bu kurallar ile sahte indirimlere dur dedi. Ancak bu kuralların Steam'in her yıl gerçekleştirdiği dört büyük indirim sırasında geçerli olmayacağını da belirtti. Yani Yaz İndirimi, Kış İndirimi, Sonbahar İndirimi ve Yeni Yıl İndirimi kapsamında bu indirim kuralları uygulanmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim