Anlık Bildirim

Steve Jobs zamanında iPhone Nano üretmeyi düşünmüş

Epic v. Apple davasından gelen bilgiler, ünlü şirketlerin gizli detaylarını ortaya çıkartmaya devam ediyor. Steve Jobs’a ait e-postalar, Apple’ın zamanında iPhone Nano üzerinde çalıştığını gösteriyor.

2011 yılında Apple’ın iPhone Nano isimli bir cihaz üzerinde çalıştığına dair iddialar ortaya çıkmıştı. iPhone Nano’nun, dönemin amiral gemisi olan iPhone 4’e göre daha küçük ve daha ucuz olması bekleniyordu. Ancak iPhone Nano, hiçbir zaman gerçek olmadı. Ancak Epic v. Apple davasından gelen yeni bilgiler, iPhone Nano’nun gerçekten de 2011 yılında aktif bir proje olduğunu gösteriyor.

2010 yılının Ekim ayından kalma Steve Jobs’a ait e-posta, Apple’a ait bir strateji toplantısının ajendasını içeriyor. Ajendanın maddelerinde birinde ise “iPod Touch’ı temel alan ve iPhone 3GS’in yerine geçecek düşük bütçeli bir iPhone”dan bahsediliyor. Cihaza direkt olarak iPhone Nano denmese de Apple’ın 2010’lu yıllarda Nano markasını kullanması, düşük bütçeli iPhone’nun iPhone Nano olma ihtimalini arttırıyor. Apple’ın artık Nano markası yerine Mini markası kullanması iPhone Nano ismini mantıksız gösterse de, Nano markası bir zamanlar ciddi bir güce sahipti.

Dökümanlar, iPod Super Nano’yu da gösteriyor

iPhone Nano, Epic v. Apple davasında ortaya çıkan tek Nano cihaz değil. 5 Ağustos 2007’den kalma bir e-posta, Apple’ın bir zamanlar “Super Nano” adı altında bir yeni nesil bir iPod Nano üzerinde çalıştığını gösteriyor. 2008 Eylül ayında tanıtılan yeni form faktörlü dördüncü nesil iPod Nano, büyük ihtimalle 2007’de bahsedilen Super Nano adlı cihazın ta kendisidir.

2017 yılında Nano markasını bırakan ve son yıllarda iPhone Mini ve HomePod Mini ile Mini markasına yoğunlaşan Apple’ın, bir zamanlar iPhone Nano üzerinde çalıştığını görmek oldukça ilginç. 3.5 inch ekrana sahip iPhone 4, zamanında Apple severler tarafından ideal boyut olarak görülüyordu. Birçok Android kullanıcısının minik bulduğu iPhone serisi, olası bir Nano model ile nasıl görünürdü oldukça merak ettirici bir durum. Ancak iPhone Nano, Steve Jobs tarafından iptal edildiyse, büyük ihtimal yeterince mantıklı bir fikir değildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim