Anlık Bildirim

Tarihte bir ilk: DSÖ, sıtma aşısını onayladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz günlerde sıtmaya karşı kullanılacak olan ilk aşıya onay verdi. Yapılan açıklamalara göre sıtma aşısı Afrikalı çocuklara tavsiye edilecek.

Dünya Sağlık Örgütü, Afrika’da birçok insanın ölümüne yol açan sıtma hastalığına karşı üretilmiş olan aşıya onay verdi. Bunun sonucunda örgüt, tarihte ilk kez bir sıtma aşısına onay vermiş oldu.

 

Tarihte bir ilk: DSÖ, sıtma aşısına onay verdi Tam Boyutta Gör

RTS,S / AS01 ismi verilen aşının Afrika’da bulunan çocuklara yapılması tavsiye edildi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bunun “tarihi bir olay” olduğunu ifade etti. 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre onay, Gana, Kenya ve Malavi’de 2019’dan bugüne kadar 800.000 çocuk üzerinde yapılan araştırmaların sonucunda verildi. Birleşmiş Milletler de yaptığı açıklamalarda aşının bu üç ülke dışına da genişlemesi gerektiğinin altını çizdi. 

“İleriye doğru atılmış büyük bir adım”

Yetkililer her yıl sıtma sebebiyle 200 milyondan fazla vakanın 400.000’den de fazla ölümün gerçekleştiğini belirtti. Ghebreyesus da bu aşının hastalığa karşı önemli derecede etkili olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. 

Tarihte bir ilk: DSÖ, sıtma aşısına onay verdi

Dünya çapından birçok uzman da RTS,S / AS01 aşısının şu an için biraz kusurlu olsa da “ileriye doğru atılmış büyük bir adım” olarak nitelendirdi. Bunlara ek olarak aşı, bir parazite karşı geliştirilen ilk aşı olarak tarihe geçti.

DSÖ’nün onayının ardından aşının Küresel Aşı Birliği (GAVI) tarafından onaylanıp dağıtımına başlanması bekleniyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim