Anlık Bildirim

TCMB'den Garanti BBVA'ya elektronik para izni

TCMB, Garanti Ödeme ve Elektronik Para şirketinin faaliyet iznini onayladığını Resmi Gazete ile duyurdu. Hangi hizmetler sunulacak?                                       
TCMB'den Garanti BBVA'ya elektronik para izni Tam Boyutta Gör
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bir şirkete daha elektronik para izni verdi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre Garanti BBVA bünyesindeki Garanti Ödeme ve Elektronik Para şirketine faaliyet izni verildi.

6493 sayılı kanunun 12. maddesinde yer alan bentlere göre Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş., ödeme hesabına para yatırılması veya para çekilmesi gibi hizmetler de dahil olmak üzere ödeme hesaplarının işletilmesine yönelik gerekli tüm işlemleri yapabilecek. Bunun yanında borçlandırma sistemi ve ödeme kartı gibi alanlarda da çalışmalar gerçekleştirme yetkisine sahip olacak.

Ziraat Bankası, Yemeksepeti ve Halkbank'ın ardından elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermek için izin alan isimler arasında Garanti BBVA, Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. ile adını yazdırdı.

Elektronik para şirketleri neler sunuyor?

Elektronik para şirketleri; mobil cüzdanlar, ön ödemeli kartlar, sanal kartlar gibi çeşitli dijital ödeme araçlarıyla dikkat çekiyor.

Genellikle kullanıcıların mobil cihazları üzerinden ödemeler yapmasını sağlayan uygulamalar sunarak beraberinde çeşitli ödeme seçeneklerini de beraberinde getiriyor. Geleneksel bankalara kıyasla daha düşük işlem masrafları sunan e-para şirketleri, özellikle uluslararası para transferlerinde daha hızlı işlem süreleri sağlıyor.

Bankaların ulaşamadığı ya da sınırlı erişim sağladığı bölgelere ve toplumlara finansal hizmet sunabilen elektronik para şirketleri, blockchain ve kripto para teknolojilerini entegre ederek kullanıcılara dijital varlık yönetme ve transfer etme imkanı da sunabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim