Anlık Bildirim

TCMB Başkanı dijital paranın pilot uygulaması için tarih verdi

Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yaptığı son açıklamada, yılın üçüncü enflasyon rakamlarının yanında, dijital para çalışmasıyla ilgili pilot uygulama için tarih verdi.

TCMB dijital para uygulaması için tarih verdi Tam Boyutta Gör

Bilindiğiz üzere dijital para, ortaya çıktığı günden beri tartışılıyor. Ekonomistler bir yandan dijital paraların herhangi bir otoriteye bağlı olmamasından ötürü temkinli olunması gerektiğini söylerken diğer yandan da dijital paraların artık hayatlarımızın bir parçası olduğu gerçek. Bazı ülkeler bu paralara karşı ciddi kısıtlamalar getirse de uzmanlar paranın büyük bir paradigma değişimi yaşadığını söylüyor.

Bu yüzden de Türkiye Merkez Bankası (TCMB) kripto para raporu hazırlamıştı. Şimdi de TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu sunduğu üçüncü enflasyon raporunun yanında dijital para ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kavcıoğlu'nun aktardığına göre dijital para için pilot uygulama önümüzdeki Eylül ayında başlayacak. 

Henüz bir yasa yok!

Öte yandan şimdilik ülkemizde kripto paralara ilişkin vergi mevzuatı da dahil herhangi bir yasal altyapı ve düzenleme bulunmuyor. Üzerinde çalışılan yasada, kripto para kazançlarının vergilendirilmesi yönelik diğer ülkelerin aldığı kararlar inceleniyor. Türkiye'nin bu kripto para yasasının Ekim'de TBMM'ye sunulması ve 2021 sonuna kadar hazır olması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim